Innovatiefonds zet in op verbeteren lokaal zorgaanbod

Foto: gemeente Rheden

Met het Innovatiefonds Sociaal Domein willen de gemeenten Rheden en Rozendaal professionele zorgaanbieders, vrijwilligers en inwoners stimuleren om plannen en ideeën in te dienen, die bijdragen aan het verbeteren van het lokale zorgaanbod.

De eerste ronde in het voorjaar leverde 16 initiatieven op; de tweede ronde in het najaar 28. Van 1 januari tot en met 15 februari is er een derde ronde.

Eén van de initiatieven waarvoor geld beschikbaar is gesteld, betreft een ondersteuningsaanpak voor jonge moeders en vaders. Een ander initiatief gaat over het trainen van vrijwilligers tot schuldhulpmaatjes. Een derde betreft een nieuwe vorm van dagbesteding voor kwetsbare ouderen, niet gekoppeld aan een zorginstelling.

Iedereen doet mee!
Naast het lokale innovatiefonds is Rheden ook aangesloten bij het regionale innovatiefonds van de regio Arnhem. Eerder werd bekendgemaakt dat ook daar een goede opbrengst is behaald: in totaal 66 inzendingen. De tweede ronde loopt nog. In de kern hebben beide innovatiefondsen hetzelfde doel: zorgen dat iedereen ‘kan meedoen’. Gemeenten gaan steeds meer uit van de eigen kracht van inwoners. Voor 2016 zal sterk de nadruk worden gelegd op het preventieve karakter van een initiatief. Het Innovatiefonds moet vernieuwende ideeën opleveren die helpen deze omslag te realiseren.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!
Van het budget van € 262.000 over 2015 voor lokale initiatieven is € 246.000 besteed. Voor 2016 is een soortgelijk bedrag beschikbaar en zullen weer twee rondes gehouden houden: nieuwe initiatieven kunnen worden ingediend gedurende de periodes van 1 januari tot en met 15 februari en van 1 augustus tot en met 15 september.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.rheden.nl/innovatiefonds

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen