Nieuw parkeerbeleid in centrum Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Vanaf 1 januari 2016 is het betaald parkeren in het centrum van Velp officieel afgeschaft. In plaats daarvan is er een blauwe zone in het centrum.

Uitzondering voor Vlashofstraat en Wilhelminastraat

Omdat het afschaffen van betaald parkeren de gemeente jaarlijks maximaal € 100.000,- mag kosten, is een uitzondering gemaakt voor de Vlashofstraat (parkeerplaats bij Albert Heijn) en de aangrenzende Wilhelminastraat. De betalingsmogelijkheden worden hier in de loop van 2016 uitgebreid. Dat laatste is een al langer bestaande wens van bezoekers en ondernemers.

Aantrekkelijk winkelgebied

Het winkelgebied van Velp moet aantrekkelijk blijven, parkeren is daar een belangrijk onderdeel van. Uit onderzoek blijkt dat afschaffen van betaald parkeren, in combinatie met de invoering van een blauwe zone, de beste optie is.

Parkeren op het Oranjeplein in de Oranjestraat is per 1 januari 2016 ook gratis. Dit parkeerterrein valt buiten de blauwe zone.

In de blauwe zone is het gebruik van een parkeerschijf verplicht. De aanwezige gehandicaptenparkeerplaatsen en vergunninghoudersplaatsen blijven gewoon bestaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen