Eveline Schön-Beder na bijna 70 jaar terug bij “familie” in Velp 

VELP – Mevrouw Eveline Schön-Beder heeft gezamenlijk met  de familie waar ze de eerste 2 jaren van haar leven in de oorlog ondergedoken zat bloemen gelegd bij het Bevrijdingsmonument aan de Egmondstraat.

Met deze bloemlegging werden alle Velpse families geëerd vanwege hun moed ongeveer 600 mensen van een onderduikadres te voorzien.
tb9ucjmkb13yhmgn5fa8489fd
Mevrouw Eveline Schön-Beder werd als baby in 1943 ondergebracht bij een onderduikgezin in Velp, de familie Monsma. En zelfs als kind bij de burgerlijke stand als Gemma Maria Monsma geregistreerd. Na de oorlog in 1945 is ze weer naar haar ouders toe gegaan en uiteindelijk in Tel-Aviv terecht gekomen.
jol4oawar2yxo8g1pixvhj2iw
Dankzij intensief zoekwerk en een heleboel geluk hoorde mevrouw Eveline Schön-Beder dat ze de eerste twee jaren van haar leven deel uitmaakte van een totaal andere familie en deze wilde ze graag ontmoeten, zodoende is ze naar Nederland afgereisd en kon deze ontroerende hereniging plaats vinden.
ji34e0eszrskfxp18f05qicit
Op vrijdagochtend werd gezamenlijk eerst het huis aan de Schonenbergsingel bekeken en nuttigde men gezamenlijk met elkaar een lunch in de Dingenfabriek aan de Bergweg in Velp, alvorens naar het Bevrijdingsmonument aan de Egmondstraat te gaan. Naderhand ging men nog naar Jeruzalem 31, wat de schuilplaats was in de oorlog van veertien onderduikers waaronder de ouders van mevrouw Schön.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
vcqvnzss5652g25l1ewtfbf4a
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen