Zesde Forestry Cup met recordaantal deelnemers

Foto: Forestry Cup 2016

VELP – Zaterdag 23 januari vindt voor de zesde keer de Forestry Cup plaats tijdens de open dag van Helicon MBO Velp. Er strijden 30 zagers, uit 3 verschillende landen om een podiumplaats.

De wedstrijd wordt georganiseerd door het zaagteam uit Velp, het Forestry Team.

Het wordt een ruige wedstrijd met motorkettingzagen en bijlen. Maar het draait om meer dan ronkende zagen en rondvliegende houtsnippers. De deelnemers moeten zo snel mogelijk de ketting op de motorzaag monteren en halve schijven van een stam zagen. Dit vraagt om geduld en precisie.

Naast het zagen staat er ook een onderdeel op het programma waarde zagers met staalkabels en sleepkettingen en hele bomen aan de gang gaan. Dit belooft een spektakel te worden!

Ook altijd al een keer willen weten hoe dat hakken en zagen er aan toe gaat op wedstrijdniveau? Kom dan zaterdag 23 januari kijken! (Vergeet niet om gehoorbescherming mee te nemen voor de kleine bosbouwers.)

De wedstrijd start om 10.00 en eindigt om 15.00 uur, toegang is gratis! Locatie: Helicon MBO Velp; landgoed Larenstein, Larensteinselaan 26B te Velp. Meer informatie over dit evenement is te vinden via www.facebook.com/ForestryTeam

Forestry Cup 2016

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen