Honderden bomen moeten plaats maken voor project Traverse Dieren

DIEREN – Provincie Gelderland is maandag 18 januari gestart met het kappen van bomen langs het bestaande en het nieuwe wegtracé van de N348 in Dieren.

De bomen moeten wijken voor de toekomstige bundeling van de weg met het spoor en de bouw van een open tunnelbak op de Burgemeester de Bruinstraat.

Tussen 18 januari en 5 februari worden de eerste bomen gerooid. Dit gebeurt op het Hof te Dieren en in de omgeving van het Stationsplein. Eind 2016 en 2017 volgt de rest. In de eerste week van februari is er vanwege deze werkzaamheden op de N348 binnen Hof te Dieren en ter hoogte van het Stationsplein tussen 09.00 en 15.30 uur één rijstrook beschikbaar. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer.

600 bomen worden gekapt
In het hele projectgebied moeten bomen worden gekapt, in totaal gaat het om ca. 600 bomen die moeten wijken. Het zijn deels volwassen bomen en deels ook struikgewas en kleinere bomen. De komende weken wordt het gebied vanaf de Ellecomsedijk tot en met de Wilhelminaweg aangepakt.
Het gaat hier om ca. 400 bomen. Begonnen wordt met ca. 300 bomen op het Hof te Dieren en ca. 100 op en rond het Stationsplein.

Één rijstrook afgezet buiten de spits
Om de werkzaamheden snel en veilig uit te kunnen voeren wordt er tussen 2 en 5 februari op de Arnhemsestraatweg binnen Hof te Dieren en de Burgemeester de Bruinstraat ter hoogte van het Stationsplein één rijstrook afgezet. Dat gebeurt buiten de spitsperiode, dus tussen 09.00 en 15.30 uur. Woningen en inritten aan het Stationsplein blijven gewoon bereikbaar. Wel is het noodzakelijk om per werkvak overdag een aantal parkeervakken af te sluiten. Bewoners zijn daarover per brief geïnformeerd.

Ook 600 bomen worden er terug geplant
In de loop van de bouwfase worden ook weer zo’n 600 bomen terug geplant: het gebied behoudt dus haar groene karakter en de parkachtige uitstraling wordt versterkt. Dit is in vergunningen en de contracteisen vastgelegd.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Arnhemsestraatweg 19-1-16 001

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden