Inschrijving voor de laatste Rhedense Fiets4daagse gestart

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – De 20e editie van de Rhedense Fiets4Daagse (RF4d) vindt plaats van woensdag 17 augustus t/m zaterdag 20 augustus. Inschrijven kan op www.fiets4daagserheden.nl. Bij inschrijving voor 1 augustus geldt een voorinschrijfkorting van 10%.

De 20e editie is de laatste
Landelijk neemt het aan vierdaagsefietsers al jaren af. Daarnaast zijn in de aanhoudende economische magere jaren de sponsorinkomsten afgenomen.

In 2015 werd de RF4d afgesloten met een negatief resultaat en het gat in de begroting voor 2016 is toegenomen. Gekoppeld aan een afnemend aantal vrijwilligers en bestuurders die de mouwen willen opstropen, maakt dat de derde week augustus voor de laatste keer een caravan aan vrolijke fietsers door Rheden en omgeving trekt.

Omdat het de laatste keer is krijgen alle deelnemers met een weekkaart na de finish een gratis RF4d-medaille.

Deelnemen kan één of meer dagen.
Elke dag zijn er routes van 30, 50 en 80 km door het afwisselende landschap van de gemeente Rheden en omstreken. Fietsers kunnen natuurlijk alle dagen meedoen, maar één of twee dagen meefietsen kan ook. De tochten zijn uitgezet en te volgen middels pijlen, deelnemers ontvangen een routebeschrijving en een folder met onder andere voordeelcoupons van sponsoren onderweg.

Starten tussen 9.00 een 11.00 uur.
Start en finish zijn zoals vertrouwd bij Grand Café Theothorne in Dieren. De start is tussen 9.00 en 11.00 uur en de stempelpost bij de finish is open tot 17.30 uur.

Rond Theothorne zorgt de organisatie elke dag voor muziek en gezelligheid. Dit jaar zorgen de winkeliers in het centrum van Dieren samen met de RF4d voor een feestweek.

Zaterdag 20 augustus Kindertocht.
De scholen hebben vakantie als de RF4D plaats vindt. Voor ouders met jongere kinderen wordt op de zaterdag weer de Kindertocht van 15 kilometer georganiseerd. Deze Pietje Pelle tocht kent ook dit jaar leuke kinderactiviteiten onderweg.

De dagtochten.
De routes zijn nog niet helemaal definitief, maar zeker is dat de fietsers vanuit Dieren iedere fietsdag gaan genieten van een ander landschap:
• Hooilandentocht (woensdag 17 augustus): de fraaie route slingert langs dorpen die liggen in de vallei van de IJssel, langs weilanden en bospartijen aan de oostzijde van de Veluwe.
• Veluwetocht (donderdag 18 augustus): n het door gletsjers opgestuwde landschap genieten van de natuur in het Nationale Park Veluwezoom en oude dorpen in de gemeente Rheden.
• Liemers- en Montferlandtocht (vrijdag 19 augustus): vol afwisseling door historische dorpjes en stadjes in Oost Gelderland, waarbij de fietsers van de 80 km route zelfs stempelen in Duitsland.
• Achterhoektocht (zaterdag 20 augustus): veel bossen en landgoederen, fraaie kastelen en pittoreske dorpjes. Vanuit het kleinste stadje van Nederland met het pontje naar de finish.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen