Uniek boek over de historie van de Kerkstraat in Velp

Foto: Arend Bulder

VELP – Velpenaar Arend Bulder schreef het boek,’In en om de Kerkstraat’, de oplage is zeer beperkt, u kunt dit boek reserveren en profiteren van een korting.

Schrijver Arend Bulder:

“Al meer dan 40 jaar geniet ik in dit stokoude deel van Velp van al die klassieke elementen om me heen. Het maakte me steeds nieuwsgieriger naar het ontstaan van dit alles, waardoor ik gericht op zoek ging naar de wordingsgeschiedenis van de Kerkstraat en omgeving.

Dat leverde niet alleen veel interessante feiten, achtergronden, foto’s, verhalen en anekdotes op, maar ook namen van mensen die hier woonden – van sommige zelfs fragmenten van hun levensverhaal. Het resultaat werd: In en om de Kerkstraat, kleine geschiedenis van het oudste deel van Velp.

Ik realiseerde me, al zoekend, dat de ontwikkelingen in de Kerkstraat niet op zichzelf staan. Daarom geef ik de lezer – zij het beknopt – ook een beeld van het veranderende Velp in de periode vanaf het begin van de 19de eeuw, als de kleine, hoofdzakelijk agrarische gemeenschap zich in rap tempo uitbreidt tot een dorp met luxe villa’s en imposante landhuizen.

En met een station, zodat toeristen uit het westen van het land in onze contreien (soms letterlijk) op adem konden komen”, aldus dhr. Bulder.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld in 20 themahoofdstukken; voor de verdieping, bijzondere illustraties en aanvullende details kan de lezer terecht in de bijlagen. Het geheel is samengebracht in een gebonden, hardkaft uitgave met zo’n 200 pagina’s, 240 x 170 mm (staand).

De oplage is beperkt: 500 exemplaren. Verkoopprijs rond de 15 euro. Wie wil voorintekenen profiteert van een korting.

Voorintekenen kan via dit mailadres, met vermelding van naam en adres.

Foto’s: de cover en een voorbeeldpagina.

Cover In en om de Kerkstraat

 

in en om de kerkstraat

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden