Juridische vraagstukken in Mantelzorgcafé Velp en Rozendaal

Foto: 't Prieel

VELP – Op woensdag 10 februari is er van 19.15 uur tot 21.30 uur weer een Mantelzorgcafé in ’t Prieel. Het Mantelzorgcafé is gratis toegankelijk voor iedereen die de zorg heeft voor een hulpbehoevende naaste.

In ieder mantelzorgcafé wordt er een thema behandeld. Dit maal is het thema ‘Bewindvoering en andere juridische vraagstukken voor mantelzorgers’. De gastspreker is Natascha Dröge van Dröge notariaat /Estate planning. Zij informeert u over de juridische mogelijkheden mbt bewindvoering, mentorschap, erfrecht en ander vraagstukken rond om dit thema.

Mantelzorger zijn is een mooie en vaak liefdevolle taak. Maar juist mantelzorgers lopen een verhoogd risico om overbelast te raken omdat zij het zorgen voor een zieke doen naast hun gebruikelijke werkzaamheden en activiteiten. Het mantelzorgcafé is een ontmoetingsplek waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten om over hun ervaringen te praten, informatie uit te wisselen en emoties te delen.

De bijeenkomsten kunnen mantelzorgers helpen om een balans te houden tussen zorgen voor de ander en zorgen voor zichzelf.

Innoforte organiseert het Mantelzorgcafé in samenwerking met het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp (MVT) en Attent, het Mantelzorgcafé in ’t Prieel. ’t Prieel ligt in Velp Zuid. Het is een toegankelijke, gezellige ruimte. Vrijwilligers zorgen ervoor dat het de bezoekers aan niets ontbreekt en zij zich op hun gemak zullen voelen.

Als er voor deze avond vervangende zorg of vervoer nodig is, kan contact worden opgenomen met het MVT.

Aanmelden en informatie: [email protected] of 026 370 70 70 (ma t/m vrij van 9.30 uur tot 11.30 uur). [email protected] of 06 83697204 (ma, wo, do of vrij van 9.30 uur tot 16.30 uur).

Locatie: Mantelzorgcafé in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d, Velp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen