Steegse Merle (11 jr) wint eerste prijs bij Muziekwedstrijd van Prinses Christina Concours

Foto: Peter van Mulken

DE STEEG – Merle van der Lijke uit De Steeg heeft zondag 14 februari tijdens de finale van De Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours de 1e prijs behaald op haar harp.

De Muziekwedstrijd, een online wedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, is het nieuwste project van het Prinses Christina Concours. Met zo’n 800 deelnemers was de eerste editie een groot succes! Deze wedstrijd startte op 1 oktober 2015 en eindigde zondag met een grote finale in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Van de 800 kinderen die meededen mochten 10 finalisten zich in de Classic Express, de enige rijdende concertzaal ter wereld, laten horen voor de jury.

Voorzitter van de jury was Edwin Rutten, ook wel bekend als Ome Willem. Andere juryleden waren zangeres Giovanca, César Zuiderwijk (drummer van de Golden Earring), pianist Ralph van Raat en violiste Rosanne Philippens.

Merle won in oktober ook de Publieksprijs voor ‘Filmpje van de maand oktober’. Haar prijs bestond dit keer onder andere uit een masterclass bij topharpiste Lavinia Meijer.

Ook zal de Classic Express twee dagen naar haar school De Holtbanck in Rheden komen, waarin concerten gegeven zullen worden. Ook Merle zal daar gaan spelen.

Merle heeft ruim drie jaar harples bij harpdocente Anouk Platenkamp, verbonden aan RiQQ.

Zie ook: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/67799/steegse-merle-10-jr-prijswinnaar-in-rosa-spier-harp-concours/

Foto: Peter van Mulken

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen