RTV Rheden/Rozendaal wordt “Studio Rheden”

Foto: Studio Rheden

VELP – De nieuwe lokale omroep voor de gemeenten Rheden en Rozendaal, stichting RTV Rheden Rozendaal, gaat uitzenden onder de naam ‘Studio Rheden’. De omroep gaat uitzenden op televisie, radio en online.

Studio Rheden nu al op de radio ontvangen in enkele dorpen

Sinds maandag is Studio Rheden op de (auto)radio te ontvangen via de FM-frequentie 107.2 in Rozendaal, Velp, Rheden en De Steeg. Binnen enkele weken kunnen de inwoners van Dieren, Spankeren, Laag-Soeren en Ellecom Studio Rheden op de FM-frequentie 106.9 horen.

Via de analoge kabel van Ziggo is Studio Rheden in de hele gemeente te horen via de frequentie 93.1. Binnen enkele maanden zal de radiozender ook digitaal op de setopbox van KPN, Tele2, Ziggo en andere glasvezelaanbieders worden doorgegeven.

Dat na drie maanden al de eerste zender wordt aangezet is volgens woordvoerder Thea Bremer te danken aan de inzet van de vrijwilligers. “Bij veel nieuwe omroepen duurt dit bijna een jaar, maar zij hebben hard gewerkt om dit nu al mogelijk te maken” .

De komende maanden zal de radioprogrammering worden uitgebreid.

‘We hopen vrij snel een studiopand te hebben. Daar wordt de opname studio in gebouwd, Daarna kunnen we ook met live radioprogramma’s beginnen’ aldus Thea Bremer.

Ook op televisie en online

Naast radio zal Studio Rheden binnen enkele maanden ook op televisie te zien zijn met een kabelkrant met het laatste nieuws uit de gemeenten Rheden en Rozendaal. Later dit jaar komen daar ook nieuwsitems en tv-programma’s bij.

Er wordt nu getest met de verbindingen naar Hilversum. Daarna moeten alle kabel- en glasvezelaanbieders de zender gaan doorgeven. Studio Rheden zegt klaar te zijn, maar is afhankelijk van deze aanbieders wanneer zij hen analoog en digitaal gaat doorgeven.

Binnenkort lanceren zij een internetsite StudioRheden.nl en daarnaast is Studio Rheden actief op social media, zoals Twitter @studiorheden, Facebook studiorheden. Ook daar kunnen de inwoners straks het laatste nieuws volgen.

Op 10 november 2015 kreeg de Stichting RTV Rheden Rozendaal van het Commissariaat voor de Media toestemming om te mogen gaan uitzenden. En moest de vorige omroep in de gemeente M-fm direct stoppen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0