Leerlingen Groenhorst Velp in de strijd voor kampioenschap Tuinaanleg

Foto: Rick-Jansen-van-Groenhorst-Velp

VELP – Dit jaar zijn de hoveniers in opleiding op Het Groenhorst in Velp, Niek en Steffen, winnaar geworden in de voorronde en gaan donderdag 25 februari de strijd aan tijdens de beurs Tuinidee in de Brabanthallen van Den Bosch.

In drie dagen gaan ze dan een tuin van 4×4 meter aanleggen. Zaterdag 27 februari zal de uitslag bekend worden gemaakt wie zich Nationaal Kampioen Tuinaanleg 2016 mag noemen en uitgezonden wordt naar de hovenierswedstrijden op EuroSkills in Gothenburg.

Goed voorbereid zijn de mannen van Groenhorst Velp, Niek en Steffen strijden tegen de andere drie teams van jonge hoveniers om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2016. De wedstrijd wordt een sportieve strijd om de hoogste eer in het vak.

Deze deelnemende teams zijn geselecteerd tijdens speciale kwalificatieronden, die de afgelopen weken op vier plaatsen in het land zijn gehouden en waaraan in totaal 17 teams hebben deelgenomen. De kwalificatieronden vonden plaats tijdens de Groene Sector Vakbeurs Hardenberg en open dagen van de scholen. Daarmee droegen de kwalificatieronden ook bij aan de voorlichting over werken en leren in het hoveniersvak aan jongeren die voor hun beroeps- en opleidingskeuze staan.

Belangstellenden kunnen daar tijdens de openingsuren van de beurs de deelnemende teams aan het werk zien.

De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is. Kijk voor meer informatie op de website van VHG onder het kopje ‘Actueel en Agenda’.

Op de foto zijn Niek en Steffen aan het werk in de voorronde, foto is gemaakt door Rick Jansen van Groenhorst Velp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen