Buurtpreventie Rheden zegt Nee tegen criminaliteit

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Sinds december 2015 is er in Rheden een Buurtpreventieteam en WhatsApp groep actief, zij zijn de extra ogen en oren voor de politie. Doet u mee?!

Waarom is Buurtpreventie Rheden opgericht?
Dit is gedaan om de criminaliteit, en verdachte situaties binnen onze Gemeente drastisch te gaan beperken.

Wat doet Buurtpreventie Rheden?
Buurtpreventie Rheden bestaat uit vrijwilligers van 18+en ouder, die tijdens het wandelen, fietsen, hond uitlaten, of gewoon in hun straat verdachte situaties waarnemen en deze melden aan Politie.

Buurtpreventie Rheden heeft tevens een Buurt whatsapp groep opgericht, tal van inwoners van dorp Rheden hebben zich hier reeds voor aangemeld.
Een Buurt whatsapp groep heeft als doel dat er in zeer korte tijd, door leden gemeld kan worden wat zij gezien hebben, en verzoeken andere bewoners uit te kijken naar eventuele verdachte personen en/of voertuigen.

Gemeente Rheden staat achter dit plan, en heeft toezegging gedaan om op strategische plaatsen borden te plaatsen met daarop de waarschuwing dat er Buurtpreventie en Buurt whatsapp actief is. Vaak werkt dit al preventief.

Meer mensen, meer bereik

Het team is op zoek naar meer vrijwilligers die willen deelnemen aan Buurtpreventie Rheden.¬†Aanmelden kan via email: [email protected]

WhatsApp

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden