Informatie- en ontmoetingsavond over dementie in Rheden

RHEDEN – Dinsdagavond 22 maart om 19.00 uur is in het Dorpshuis in Rheden een informatie- en ontmoetingsavond over dementie, met als thema rechtsbescherming en belangenbehartiging.

Dementie vermindert het vermogen om wensen kenbaar te maken en eigen belangen te behartigen. Op een gegeven moment kan er sprake zijn van wilsonbekwaamheid.

Daarom is het goed om tijdig in eigen kring te spreken over welzijn, gezondheid en financiën en afspraken vast te leggen over vragen als:
– Wat wil ik wel en wat wil ik niet?
– Wie neemt de zorg voor geld en goederen?
– Wie neemt mijn belangen waar voor mijn welzijn en gezondheid?
– Wat wil ik juridisch regelen en wat kunnen we regelen met onderlinge afspraken?

Notaris J.A. te Lindert zal hierover meer informatie geven en vragen beantwoorden. Onderwerpen die daarbij aan de orde kunnen komen zijn volmacht, vertegenwoordiging, codicil of levenstestament, wilsverklaring.

De avond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de omgang met dementie in het dagelijks leven. De toegang is gratis. Aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur, einde ca 20.30 uur. Adres van het Dorpshuis is Meester B. van Leeuwenplein 3, 6991EW Rheden

Meer informatie via MVT Rheden/Rozendaal: 026 – 3707070 of per mail: [email protected].

Deze avond wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afd. Arnhem e.o., Attent Zorg en Behandeling, Buurtzorg en STMG.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen