‘Het Leespunt’ in dorpshuis Rheden

RHEDEN – Op vrijdag 15 april om 16.00 uur gaat ‘Het Leespunt’ – een minibieb- in het dorpshuis in Rheden officieel van start.

Het startsein wordt gegeven door dorpswethouder Ronald Haverkamp en cultuurwethouder Constans Pos.

De afgelopen periode ontving men signalen dat de bibliotheek door (vooral) oudere volwassenen erg wordt gemist; momenteel bestaat er alleen een servicepunt voor volwassenen in het dorp Rheden.

Aanleiding voor Rhedens Dorpsbelang en het Dorpshuis om te onderzoeken of er een kleinschalige bibliotheekvoorziening kan worden gerealiseerd waarbij het niet alleen om boeken gaat maar ook om de mogelijkheid elkaar te ontmoeten; er komt een leestafel; koffie en thee zijn beschikbaar tegen een kleine vergoeding.

Het is gelukt, ze gaan beginnen! Inmiddels hebben zich een negental vrijwilligers aangemeld om ‘Het Leespunt’ te laten draaien; ook gaat een aantal cliënten van Siza een helpende hand bieden.

De voorlopige openingstijden zijn maandagmiddag van 14.00 uur – 16.00 uur en woensdagmorgen van 10.00 uur – 12.00 uur.

Ze vragen aan de leners een jaarlijkse bijdrage van € 5,00. Verder kunt u twee boeken per keer lenen met het verzoek deze binnen vier weken weer terug te brengen. Er zijn 3 categorieën: (streek)romans, detectives/thrillers en hobbyboeken.

Maar, om ‘Het Leespunt’ mogelijk te maken hebben ze natuurlijk wel boeken nodig! Daartoe vindt een inzameling plaats; hebt u overtollige boeken in bovengenoemde categorieën die in goede staat zijn dan kunt u die op dinsdag 22 maart en donderdag 24 maart vanaf 14.00 uur inleveren bij Thea Andreae, Zwarteweg 1.

Is dat voor u lastig dan komen ze bij u langs om boeken op te halen.

Wilt u meer weten? Neem contact op met Henk Welmers (Stichting Dorpshuis Rheden; 4951526) of met Fons Rengers (Rhedens Dorpsbelang; 4954218).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen