Opgeven is geen optie! Bij Posbank6x6!

RHEDEN – Het wordt vaak gezegd, “Meedoen is belangrijker dan winnen” maar afgelopen zaterdag was dat echt zo. Wat er overwonnen moest worden was de kou, wind en regen, maar met het doel te strijden tegen kanker is dat de vele fietsers, renners en kinderen gelukt tijdens het evenement Posbank 6×6 wat gehouden werd op de Schietbergseweg op de Posbank.

Met als moto “Bewegen tegen kanker” kwamen veel mensen in beweging, helaas minder dan vorig jaar en waren er minder bezoekers, maar de sfeer was er niet minder om.
Tijdens de Posbank 6×6 ligt het streven om 6×6=36 x de Posbank te beklimmen, elke beklimming levert geld op, ook in 2014 gaat de opbrengst van dit evenement naar Team PA, dat voor de 4e keer meedoet aan de Alpe d’HuZes. Voor sommige is dit een training voor de tocht Alpe d’HuZes, voor anderen een bijdrage voor de stichting welke geld inzamelt om kanker te bestrijden  en onderzoek mogelijk maakt.
Om 10.00 gaf wethouder Ronald Haverkamp het startsignaal op de mooiste top van Nederland, moedig daalden de fietsers voor de eerste keer de Schietbergseweg af om vervolgens na gemiddeld zo’n 6 minuten weer terug op de top te verschijnen. Elke ronde werd bijgehouden op een nummerbord, wat op het stuur was vastgemaakt.
100 % inzet!
De organisatie heeft ook dit 4e jaar laten zien dat ze 100% achter dit goede doel staan en ze had voor van alles gezorgd. Van een tent voor de innerlijke mens, een massage tent, tot een fiets reparatietent en een tent met muziek en 2 dames die zowel de bezoekers als de fietsers op een enthousiaste manier moed in spraken en aanmoedigden om vooral door te gaan.
k9nrepscj2qc31pn920ag0bte
Na ronde 26, “Ja, het gaat nog wel maar makkelijk is het niet. Ik zet door en zal de 36x keer gaan halen!” Sprak Wouter Rijnbende, hij fietste samen met zijn broer deze keer de 6×6. Graag had hij ook samen met zijn zoon deze uitdaging  gefietst maar zijn Simon is nog te jong om deel te nemen. 
De minimale leeftijd is 16 jaar om mee te kunnen fietsen met de Alphe d’Huzes en daarmee ook de beginleeftijd van de Posbank 6×6,  2 jaar geleden deed Simon al mee met de Posbank 6×6, voor “Spek en bonen” en wist al 18 keer de Posbank op en neer te rijden! Afgelopen jaar is hij ook mee geweest met de Alpe ‘d HuZes en wist daar ook de top te bereiken.
 
tfg1fqnq8wn7qo11cfs38y3nl
Rennen
Buiten de fietsers waren er ook renners die bewogen tegen kanker. Zij renden een parcours over de Posbank van 2×6, dus 12 kilometer, en om 15.00 kwamen de kleinere kinderen in beweging. Het parcours was op het laatste moment gewijzigd omdat de oorspronkelijk route over padden liepen die door de langdurige regenval te gevaarlijk waren geworden. Vol enthousiasme wisten zij zo veel mogelijk rondjes te rennen over een drassig pad en kregen als dank een oorkonde, limonade, snoepjes en eetbon van pannenkoekenhuis Strijland.
i621p2hd8fzbe79w5cnse7g4y
Lustrum
Op 9 mei 2015 zal dit evenement zijn 1e lustrum vieren, de plannen zijn daarvoor alweer in de maak want, “op zo’n mooie plek, in zo’n prachtige omgeving, en met zo’n Goed Doel moet het toch lukken om een top evenement neer te zetten!” Aldus de organisatie, die ondanks het slechte weer tevreden was met het resultaat!
Klik HIER voor het fotoverslag van de Posbank6x6 2014
Kijk voor meer informatie ook op
http://www.posbank6x6.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Onderstaand een filmpje vanaf de Quad van Event Medical Service, dit is wat de fietsers al die uren mee maakten in de regen!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen