Thema mantelzorgcafé, zorgen delen

RHEDEN – Zorgen delen, dat is het thema van het mantelzorgcafé op maandagmiddag 9 mei van 13.30-16.30 uur, georganiseerd door het MVT Rheden/Rozendaal in het Bezoekerscentrum de Veluwezoom aan de Heuvenseweg 5a te Rheden.

Als mantelzorger is men vooral bezig met het zorgen voor de ander. Hierdoor kan het gebeuren dat het onderhouden van contacten of tijd om iets met anderen te doen, er bij inschiet. Zo kan er een gemis aan sociale contacten ontstaan.

En dat terwijl je als mantelzorger juist behoefte kunt hebben aan mensen om je heen met wie je je zorgen letterlijk en figuurlijk kunt delen. Het is niet voor iedereen gemakkelijk om contacten weer op te pakken of nieuwe contacten te leggen.

Tijdens de bijeenkomst wordt hier aandacht aan besteed en krijgt men tips en handvatten om anderen te betrekken bij het mantelzorgen. Ilja Bomers van VIT-hulp bij mantelzorg is gastspreker op deze middag. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten in de Brasserie.

Deelname is gratis. Voor aanmelding kan men bellen naar het MVT (mantelzorg en vrijwillige thuishulp) 026 3707070 op werkdagen tussen 9.30-11.30 uur of mailen naar [email protected]

Ook als de opvang voor de thuissituatie of het vervoer een probleem is voor deze middag kan men contact opnemen met het MVT.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden