Afsluitingen per dorp tijdens de Giro

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – De doorkomst van de Giro door alle dorpen in de gemeente Rheden vindt bij benadering plaats tussen 13:45 en 17:00 uur. Gedurende deze periode is het parcours en de wegen die daar direct op aansluiten afgesloten.

De verkeerssituatie op 8 mei is per dorp verschillend. Hieronder lees u hoe en of een dorp bereikbaar is.

Spankeren
Spankeren is tijdens de afsluiting van het parcours uitsluitend bereikbaar vanuit noordelijke richting.

Dieren
Tijdens de afsluiting van het parcours is Dieren uitsluitend bereikbaar vanuit noordelijke richting. Er is voor verkeer van buiten met bestemming Dieren/Spankeren een grootschalige omleiding aangegeven vanaf de A12 via de A50. Vervolgens staat bij de afslag Beekbergen ook Brummen/Dieren aangegeven.

Ellecom
Tijdens de afsluiting van het Parcours is Ellecom niet bereikbaar. De Zutphensestraatweg in Ellecom wordt vanaf 13.55 uur afgesloten.
Om 14.40 uur wordt de reclamekaravaan verwacht en om ca. 15.40 uur de wielrenners.

De afbouw van het parcours neemt na de passage van de laatste renner/volgauto ca. 45 minuten in beslag.
Volgens planning is de weg om 16.44 uur weer vrij. Dit zijn de nu geplande tijden.

De politie beslist over het vrijgeven van het parcours.
Het is verstandig om uit te gaan van een afsluitingsperiode van 13.45 tot 17.00 uur.

De Steeg
Tijdens de afsluiting van het parcours is De Steeg ten zuiden van de Hoofdstraat uitsluitend bereikbaar vanaf de A348. De Steeg noord (incl. gemeentehuis) is niet bereikbaar.

Rheden
Tijdens de afsluiting van het parcours is Rheden ten zuiden van de Arnhemsestraatweg uitsluitend bereikbaar vanaf de A348. Een uitzondering hierop is de Stationsweg: deze is net als het Rozenbos en de Valkenbergerweg tijdens de afsluiting van het parcours niet bereikbaar.

Velp
Tijdens de afsluiting van het parcours zijn camping Beekhuizen en de daarbij gelegen parkeerplaats niet bereikbaar. Het parcours op de Posbank is al vanaf 7 mei 17.00 uur afgesloten en wordt weer opengesteld na het opruimen van het parcours en herstel van afrasteringen. Dit zal zijn rond 18.00 uur.

Meer berichten over de Giro in onze gemeente leest u op: http://rheden.nieuws.nl/giro2016/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen