Wie weet meer te vertellen over Theo Goedvriend?

Foto: Theo Goedvriend

OPROEP – De redactie van rheden.nieuws.nl kreeg vanuit Frankrijk een oproep naar informatie over Theo Goedvriend, kunstschilder, tekenaar, lithograaf en graficus, ooit woonachtig in Rheden.

Frits en Elvire Schrauwen schrijven er het volgende over:
“We zijn op zoek naar mensen, die belang hebben bij het behouden van dit materiaal. Wij hebben in ons bezit enige tekeningen van de Kunstschilder Theo Goedvriend. Ze zijn bij ons terecht gekomen via de heer Meyer, hij was destijds in Indonesië bevriend met Goedvriend en naar verluidt kenden zij elkaar als medegevangenen in een van de Japanse oorlogskampen. De heer Meyer was gehuwd met een oudtante van mijn vrouw en haar vader had een enveloppe in zijn bezit met onder ander persoonlijke kopieën en een 8-tal schetsjes over en van Theo Goedvriend. We zijn op zoek naar mensen, die op basis van persoonlijke interesse, belang hebben bij het behouden blijven van dit materiaal.”

De tekeningen zijn klein, ongeveer 20 bij 15 centimeter en zijn vermoedelijk gemaakt in de periode dat Goedvriend in het Jappenkamp zat.

“Wij zijn al wat ouder en voordat deze Goedvriend-herinneringen verdwijnen zou het maar zo kunnen zijn dat anderen (familie van Goedvriend, Culturele Vereniging..?) belang hebben bij dit materiaal.”

Wikipedia:
Theodoor Franciscus Goedvriend (Rheden, 31 januari 1879 – Warnsveld, 18 februari 1969) was een Nederlands kunstschilder, tekenaar, lithograaf en graficus.

Heeft u informatie over Goedvriend en interesse in deze schetsen? Mail dan naar de redactie, ovv Goedvriend, zij zal de mail doorsturen naar de inzenders van deze oproep. De redactie is te bereiken via [email protected]

Onderstaand vind u enige opnames van het materiaal dat in handen is van de familie Schrauwen:

IMG_0859 IMG_0860 IMG_0862IMG_0855 IMG_0856 IMG_0858 IMG_0861

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen