Tuin van Sjef heeft 2/3 deel van de benodigde €300.000, binnen!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Ook in 2016 worden er in de Tuin van Sjef, Boulevard 33a, het allerlaatste huis aan de Boulevard te Velp open dagen gehouden. De Tuin van Sjef is een door initiatiefnemer Sjef van der Molen vormgegeven natuuroase, midden in de bebouwde kom en grenzend aan de Rozendaalse Beek,

na het overlijden van initiatiefnemer Sjef van der Molen, augustus 2014, zijn vele vrijwilligers actief met het voor de toekomst behouden van dit belangwekkende erfgoed. Belangrijk onderdeel van de activiteiten worden uitgevoerd onder de vlag van de Stichting de Tuin van Sjef,

Met behulp van crowdfunding en schenkingen probeert de Stichting de Tuin van Sjef en het bijbehorend huis aan te kopen en te behouden voor het publiek. Van de voor dit doel benodigde €300.000,– zijn er inmiddels bijna €208.000,– binnengehaald, een prachtig bedrag!

De stichting is met de gemeente Rheden in onderhandeling om het huis en tuin te kopen, en druk doende om het gehele bedrag te financieren. Als het aan de organisatie ligt, gaat ze door met deze mooie tussenstand!

Kijk voor meer informatie op: http://www.detuinvansjef.nl.

Zondag 24 april 13:00 tot 17:00 Open Dag

Iedereen is welkom bij de onderstaande activiteiten tijdens deze Open dag in de Tuin van Sjef!

  • Binnenshuis kunt u kijken naar de documentaire over Sjef gemaakt door Bas Krijgsman én is
    er een expositie van bijzondere vondsten, zoals schelpen, schedels, stenen en andere
    naturalia.
  • Er is natuurlijk informatie over de crowdfundingsactie en Truus Schennink, beheerder van
    de Tuin van Sjef vertelt u over het ontstaan van deze tuin en over de bedoelingen en gedachten die Sjef bij de aanleg van de tuin had.
  • Gerda Reijnders zal met haar trekzak tussen 12:00 en 13:30 uur de middag muzikaal opluisteren.
  • Machteld Klees, medewerker tuinbeheer en redacteur van het tijdschrift Oase (voor natuurrijke tuinen) geeft rondleidingen om 13:00 en 15:00 uur.

De hele zomer van 2016 hoopt de organisatie open tuindagen en andere activiteiten te organiseren! Zij houden U op de hoogte. De Tuin van Sjef vindt u aan de Boulevard 33a, 6881HP, Velp (vlakbij de Achtsprong).

Tuin van Sjef

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen