Inschrijving en inscharing van vee in de Geërfdenwei!

Foto: Marc Pluim Fotografie

VELP – Voor slechts 140 euro kan men een zomer lang zijn paard/pony of rundvee laten grazen in Velp. Dat kan, in de vernieuwde Geërfdenweide aan de Waterstraat.

Belangstellenden kunnen zich vrijdag 22 april 2016 van 19.30 tot 20.30 uur melden in Café ’t Pintje, hoek Wilhelminastraat en Vlashofstraat in Velp.

De eigenaar moet het in te scharen vee persoonlijk inschrijven. Het in te scharen vee dient aantoonbaar ingeënt en ontwormd te zijn. Het weidegeld moet contant worden betaald en is vastgesteld op € 140.- voor een paard, pony of veulen en € 70.- voor een koe.

Deze bijzondere prijzen gelden alleen voor vee van inwoners van Velp. Voor vee waarvan de eigenaar elders woont is het respectievelijk 200 en 100 euro. Bij de inscharing heeft Velps vee voorrang, daarna in volgorde van aanmelding.

Inscharing
Het vee kan alléén op zaterdag 30 april 2016 om 9:00 uur terecht in de weide. Dat is altijd een bijzonder gezicht als het vee na een winter op stal te hebben gestaan eindelijk in de weide terecht kan. Ook dit jaar worden er weer enkele pinken verwacht. Dat werd vorige jaren ook zeer gewaardeerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Weidecommissaris Wilco Nieuwenhuis 06-12505565. Informatie over de Geërfden van Velp kunt u vinden op de website http://www.geerfdenvanvelp.nl.

Geërfden zijn zij, die krachtens burgerlijk recht enig onroerend goed bezitten in de kadastrale gemeente Velp.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden