Allemaal Paarden in Laag-Soeren

Foto: Natuurmonumenten

LAAG – SOEREN – De voorjaarsexpositie van ’t Sprengenpodium staat volledig in het teken van paarden. In een dorp met bijna net zoveel paarden als inwoners is vanzelfsprekend dat in een kunstexpositie dit edele dier een keer de hoofdrol krijgt.

Van 24 april tot en met 15 juli worden schilderijen van Elly Schoneveld en foto’s van Fleur Louwe tentoongesteld in de foyer van het Sprengenhus. Op zondag 24 april om 16.00 uur opent deze expositie Allemaal Paarden! Met muziek en diverse activiteiten op en rondom het paard.

Expositie in hippische sferen
De opening van een nieuwe expositie in Laag-Soeren is een evenement waar vaak veel mensen op afkomen. Dit keer is het in hippische sferen. Bezoekers kiezen voor een ritje op een Shetlander of Arabier, een tochtje met koets en dubbelspan Haflingers door het dorp.

Er is een diapresentatie, warme zigeunermuziek van Para Eterno en de winnaar van de loterij krijgt een fotoshoot met zijn of haar paard.

Eigenzinnige foto’s
Fleur Louwe is 22 jaar, woont in Eerbeek en is afgestudeerd aan de Fotovakschool. Haar liefde voor paarden was er al langer dan de passie voor fotografie. In 2012 begon zij met fotograferen. Haar wordt omschreven als een combinatie van paarden- en kunstfotografie. veel aandacht is besteed aan licht, vorm, lijn en uitsnede waarin de eigen stijl van Fleur te herkennen is. In 2014 won Fleur de FEI World Photo Grandprix, een internationale fotowedstrijd, waarna haar fotografietoekomst er ineens heel anders uitzag.

Zij werkt vol plezier als freelance fotograaf en voor vijf magazines en een krant. “Ik doe alle dagen wat ik leuk vind, zit vol ambities en ideeën en haal inspiratie uit mensen die dat ook hebben!”

Krachtig schilderwerk
Elly Schoneveld, opgegroeid in Zutphen, kwam na enige jaren in Utrecht en Arnhem te hebben gewoond, weer naar Zutphen terug. Hier volgde zij naast haar werk een cursus modeltekenen bij Jan Baggen. In 1999 verhuisde zij naar Velp waar zij zich ging toeleggen op haar grootste passies: schilderen en boetseren.

De liefde voor dieren en in het bijzonder paarden brengt zij tot uiting in haar schilderijen en bronzen beelden. De snelheid en kracht van (vaak grote kuddes) paarden, maar ook de samenwerking met de mens, zoals bij het aangespannen paard, komen tot leven in haar olieverf- en acrylschilderijen.

In de bronzen beelden komen bijvoorbeeld de kenmerken van de verschillende paardenrassen goed tot uiting, zoals de Fries met zijn trotse en krachtige houding, maar ook het fragiele van de veulentjes, met hun in verhouding te lange benen.

Drie keer is scheepsrecht
Para Eterno speelt voor de derde keer bij ’t Sprengenpodium. Het duo Miguel en Leontien Stordiau speelt samen sinds 2001 en heeft, voordat ze dit duo vormden, verschillende muziekstijlen gespeeld, onder andere Spaans, Zuid-Amerikaans, klassiek, zigeuner- en salonmuziek.

Allemaal Paarden

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0