Biesdel en Oosterwolde kleuren Giro roze

Foto: Gerd Jan Dorland, rheden.nieuws.nl

VELP – De bewoners en buren van de locaties de Biesdel en Oosterwolde van ouderenzorgorganisatie Innoforte in Velp fietsen op handfietsen, hometrainers, tafelfietsen, de duofiets en een tandem hun eigen Giro d’Italia.

De activiteiten op de Biesdel zijn op 21 april en 4 mei en worden ondersteund door fysiotherapiepraktijk Ter Horst. In Oosterwolde is het evenementen op 7 mei. Bij Oosterwolde verleidt speelotheek ‘Het Kasteel’ kinderen met Italiaans ijs om hun zelf versierde fiets te komen showen.

Bij Innoforte staat bewegen hoog op de agenda. De locaties spelen daarbij graag in op de actualiteit. Nu de Giro op 8 mei door de gemeente raast, wordt dit bijzondere evenement ingezet om bewoners warm te maken voor het fietsen. ‘Fietsen kan tot op hoge leeftijd maar als mensen minder sterk worden en hun evenwichtsgevoel gaat achteruit, dan slaat de angst toe en blijft de fiets staan.

Dat is jammer omdat veel mensen altijd graag gefietst hebben en daar goede herinneringen aan hebben. Bewegen is juist voor ouderen extra goed: het houdt het lichaam soepel en in een goede conditie en de geest ontspannen.

De organisatie heeft zo veel mogelijk fietstypen verzameld zodat ze alle bewoners én de mensen uit de buurt uit kunnen dagen gezellig mee te doen. Het is voor jong en oud. De roze Giro-shirts die iedereen draagt, de versieringen, de hapjes en drankjes maken het extra uitnodigend om deel te nemen,’ aldus Wilma van Eijk die de locaties ondersteunt in de organisatie van de Giro-fietsactiviteiten.

Oosterwolde biedt ook onderdak aan speelotheek Het Kasteel en er werken vrijwilligers van SiZa. Op deze locatie wordt samengewerkt om de Roze Tour een Italiaans tintje te geven. Er wordt begonnen met een Italiaanse maaltijd, er is Italiaans ijs en er staat een tent op het terras voor hapjes en drankjes. Er is een fiets- en een alternatief parcours uitgezet waar gewandeld kan worden.

Voor de kinderen is er een programma met hun eigen versierde fiets, een springkussen en stoepkrijten.

Meer Giro activiteiten in de gemeente: http://rheden.nieuws.nl/giro2016/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen