Diamanten huwelijksechtpaar Janse-Hekman

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Onlangs ontving echtpaar Janse-Hekman een brief van de Commissaris van de Koning, omdat zij maar liefst 60 jaar getrouwd zijn. Meestal volgt er dan een bezoek van de burgermeester, maar omdat zij in eerste instantie niet in de publiciteit wilde komen hebben zij dit afgehouden. Hier is het echtpaar inmiddels op teruggekomen, want zij vinden dat een huwelijk van 60 jaar toch wel een paar regeltjes in de openbaarheid verdient.

De heer Cor Janse is geboren te Wolfheze op 2 januari 1934. Mevrouw Barta Hekman is geboren op 25 juni 1935 eveneens in Wolfheze. De heer en mevrouw waren overbuurkinderen van elkaar en kregen op hun 15e jaar al verkering. In 1961 is het echtpaar in Rheden gaan wonen, waar zij inmiddels al 47 jaar in een vooroorlogs huis in bewonen, die zij vrijwel in oorspronkelijke staat hebben gehouden. Het echtpaar heeft 2 dochters en 5 kleinkinderen.

Mijnheer Janse is gediplomeerd vliegtuigbewapeningsmonteur. En heeft onder andere ook nog bij de AKU-Arnhem en Provincie Gelderland gewerkt. Lang geleden is hij ook nog even bestuurslid van Rhedens Dorpsbelang geweest. Hij is het langste lid van de Velpse Schaakvereniging en is erevoorzitter van de Oostelijke schaaksbond. Ook heeft hij daarnaast jaren competitievoetbal en tennis gespeeld. Sinds een aantal jaar is hij contactpersoon en adviseur explosievenonderzoek.

Mevrouw is begonnen als diëtiste in het Velpse Ziekenhuis. Zij is jeugdleidster geweest in het klokhuis en heeft onder andere in verschillende modezaken gewerkt in Dieren en Rheden. Zij is al meer dan 25 jaar stimulerend lid bij de damestrimgroep ‘De Bosbesjes’. Onlangs is zij ook vrijwilligster geworden bij Het Leespunt, mevrouw is een enthousiaste fietsster. Ondanks haar 81 jarige leeftijd, rijdt zij nog steeds circa 1000 kilometer per jaar op de E-bike.

Samen hebben ze vele wereldreizen gemaakt. De heer houdt van fotograferen en doet dit met name op reis. Zij hebben daardoor veel fotoalbums die zij met trots willen laten zien. Ze zijn jaren samen met de caravan op pad geweest maar gingen ook vaak met de fiets. Een aantal jaar terug zijn zij nog van Apeldoorn naar Zeeland gefietst.

Het echtpaar heeft een moestuin achter het huis. Zij werken hier graag samen. Mede hierdoor hopen zij hier voorlopig te kunnen blijven wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen