Eindelijk een pand voor weggeefwinkel 4Noppes in Dieren

DIEREN – Onder grote belangstelling opende wethouder Constans Pos officieel de weggeefwinkel 4Noppes in hun ‘nieuwe’ onderkomen aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 47 te Dieren.

Nadat de vele aanwezige en alle vrijwilligers van 4Noppes door voorzitster Susanne Abrahams hartelijk welkom waren geheten, was het de eer aan wethouder Constans Pos van de gemeente Rheden, om precies om 11.30 uur het lint bij bij ingang van het nieuwe pand door te knippen.

Dit deed hij nadat hij in zijn toespraak het belang van een weggeefwinkel had benadrukt. Het zorgt er voor dat goede spullen hergebruikt gaan worden en zo kosteloos aan een ander plezier geven. Dit is ook weer goed voor de vermindering van de afvalberg.

v Duyn v Maasdamstraat 7-5-16 002

Hierna kon iedereen een rondleiding krijgen door het nieuwe pand met een van de vrijwilligers en uitleg krijgen over de werkwijze van de weggeefwinkel.

Op deze openingsdag werden er nog geen spullen weggegeven, dit gebeurt vanaf zaterdag 14 mei. De winkel is vanaf die datum elke zaterdag geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Wat was er op 7 mei zoal te zien en te doen?
Op deze dag starten zij met een actie ‘Word Vriend van 4NOPPES!’ Iedereen die deze organisatie steunt met een gift van €15,–, of meer, dingt dan mee naar mooie prijzen zoals een workshop, een cadeaubon of een mooi kookboek. Het geld dat deze vrienden bij elkaar brengen wordt gebruikt om de huur van 2017 te betalen. In feite betaalt elke vriend dus mee aan een stukje winkel. Vindt u dat een mooi idee? Word dan Vriend van 4NOPPES via facebook!

Speciale gast deze dag was Victor Smeets van ‘Heel Holland Bakt!’ Victor kent u vast nog van het veel bekeken televisieprogramma. Hij was als Dierenaar één van de kandidaten van het succesprogramma van Omroep Max. Victor bakte ter plekke de lekkerste dingen en liet zien hoe je cupcakes kunt versieren.

Verder was Carola aanwezig van Colorrico, zij speelde met kleuren, uit het werken met kleuren komen vaak bijzondere gesprekken voort.

Ook waren er live optredens van Suus & Robert en kunt u meedoen met een workshop SHOP & PIMP.

Ook de nieuw aangelegde gezellige tuin werd druk bekeken, en er werd ontdekt hoe je heel klein kunt beginnen met moestuinieren en het plukken van je eigen theekruiden.

De komende tijd zal 4NOPPES regelmatig workshops gaan geven en stellen zij hun prachtige huiskamer beschikbaar. Zoekt u een plek om workshops te geven? Een fijne huiselijke vergaderplek? Een plek om trainingen te geven? De achterkamer met tuin en keuken is hiervoor zeer geschikt. Een bijzondere plek ook, omdat uw deelnemers natuurlijk iets mee mogen nemen uit de winkel.

Meer informatie is te krijgen via [email protected] of via 06 – 509 68 456 en natuurlijk kunt u ook de website of de Facebookpagina bezoeken: http://www.4noppes.com en https://www.facebook.com/4NOPPESDieren

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden