Maarten Tjallingii in het blauw bij de Giro d’Italia

GIRO D’ITALIA 2016 – Een prachtige dag! Een prachtige etappe door gemeente Rheden, via Herberg de Luchte aan de N348 kwamen de ruim 200 wielrenners van de Giro d’Italia door gemeente Rheden heen. Heel gemeente Rheden was uitgelopen en er werden al vanaf dat het bekend werd diverse activiteiten aangekondigd!

De renners kwamen binnen in Spankeren, en gingen via “Herberg de Luchte” naar Dieren waar ze via het Domeinhof te Dieren richting Ellecom reden. Vervolgens werd de etappe via Avegoor en het gemeentehuis te De Steeg vervolgd naar Pannnekoekenhuis Strijland, alwaar de caravaan de Posbank opreed. Hier was ook een zeer gezellige Mercato waar een groot deel van het dorp Rheden voor uitgelopen was.

Gemeente Rheden
Gemeente Rheden had ongeveer 200 relaties uitgenodigd om het festijn mee te maken en te bekijken hoe de Giro door gemeente Rheden kwam bij het gemeentehuis in De Steeg. Het was er zeer gezellig, niet alle 200 genodigden waren aanwezig, maar voldoende om er een zeer gezellige wedstrijd van te maken, aan alles was gedacht!

Blauwe trui
Alvorens de Posbank op te gaan had Maarten Tjallingii al de juiste positie ingenomen en won de sprint voor het bergklassement en daarmee de blauwe trui, dat hem het recht geeft het bergklassement in Italië te starten met dit  shirt. Maarten Tjallingii wist dat hij in Nederland zijn slag moest staan en deed dit dus ook door “King of the Mountains” te worden in de GIRO-GELDERLAND op de Posbank, hier pakte hij de blauwe bergtrui in de Giro d’Italia, Eric Breukink vertelde “Dit is een wielrenner van formaat, die gaat nog hoge ogen gooien!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s, bekijk onderstaand filmpje of klik op één van de onderstaande links voor nog meer foto’s!

http://rheden.nieuws.nl/fotos/77248/fotos-giro-d-italia-beekhuizen-velp1/

http://rheden.nieuws.nl/fotos/77283/fotos-giro-d-italia-beekhuizen-velp2/

http://rheden.nieuws.nl/fotos/77336/fotos-giro-d-italia-rozendaal/

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden