Column; Rheden Nieuws eet cowboy cut

Foto: Rheden eet smakelijk.

Wie al eens in Amerika rondgereisd heeft, zal de titel niet vreemd vinden en onmiddellijk denken aan de enorme lappen rund die daar op het bord geparkeerd worden. Cowboy cut of cowboysteak of ribeye is een stuk rund vlees met waar nog een deel van de rib in zit.

De dikte wordt bepaald door de afstand tussen de ribben en daardoor is het een flink stuk vlees op je bord. Het vlees is doorregen met wat vet en daarom zeer geschikt voor de barbecue. Meer weten over de verschillende soorten biefstuk? Mijn slager legt het u uit.

Zaterdagochtend werd u columnist getroffen door een prachtig stuk côte de boeuf van minstens een kilo of drie. Mooi om daar een verse stuk vanaf te laten snijden en in de avond op houtskool te garen.

Althans als u niet getroffen bent door de nieuwe trend uit het westen: bbq-diefstal. Niet helemaal verbazend nu er grote groene barbecue eieren te koop zijn voor € 1.800. De andere voorwaarde is natuurlijk dat het weer blijft zoals het op zaterdagochtend in Rheden was.

Bij het vlees gaf Anne van de slager een blad mee met een recept om de côte de boeuf klaar te maken, eigenlijk is het alleen een recept van citrusboter en de bereidingswijze (beide kanten vier minuten op de barbecue, dan de deksel erop om te garen tot 480 voor rood, 550 voor rosé en 700 voor gaar).

Stokbrood, frites of gepofte aardappel erbij en voor de vitamientjes een Griekse salade met paprikayoghurt.

Mocht u cowboytje willen spelen dan kunt u hier wapens uitzoeken vanaf € 1,25 dat is ook handig voor als uw vlees vlam vat.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen