Expositie en openstelling Dorpskerk Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

RHEDEN – Op zaterdag 18 juni (schaapscheerdersfeest in Rheden) zal om 10.00 uur de tentoonstelling van aquarellen en pentekeningen van Gert van de Veen worden geopend.

Gert van de Veen (overleden juli 2014) was onder andere als leraar handenarbeid verbonden aan de Rank in Velp en werd deed veel inspiratie op voor zijn kunstwerken tijdens de vele reizen die hij maakte.

Zo kwamen niet alleen prachtige landschappen uit Nederland maar ook uit Frankrijk, IJsland en Duitsland tot stand. Hij wist, als fervent natuurliefhebber, de schitterende kleuren van bloemen en planten vast te leggen.

In de periode dat hij als koster in de Dorpskerk werkzaam was deed hij genoeg ideeën op om het interieur van de kerk te verwerken als aquarel of tekening. Riek van de Veen heeft deze werken beschikbaar gesteld en daardoor deze expositie mogelijk gemaakt.

De Dorpskerk is deze dag geopend voor bezichtiging van de kerk en de expositie. Verder wordt er elk heel uur een kort (inloop) concert gegeven. Kijk voor het uitgebreide programma op de website van Groep X.

18 Juni is ook de start van de zaterdag openstelling van de Dorpskerk gedurende het zomerseizoen. Tot en met 3 september is de Dorpskerk elke zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Ook is dan de expositie te bekijken. Daarnaast wordt het grote Meere-orgel bespeeld.

Meer informatie over de activiteiten die Groep X organiseert vindt u op de website onder Cultuur.
Hier vindt u in de agenda ook alle toekomstige door Groep X georganiseerde concerten.

De toegang is vrij.

Gert van de Veen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen