Echtpaar Vuurpijl – van Gurchom 65 jaar getrouwd!

Foto: Peter de Waard

DIEREN – Echtpaar Vuurpijl – van Gurchom, woonachtig in Dieren kreeg maandag bezoek van  Locoburgemeester Nicole Olland in verband met hun 65 jarig huwelijk.

De heer Gustaaf Carel Johan Vuurpijl is op 10 maart 1920 geboren in Kediri in Nederlands-Indië. Mevrouw Marie Antoinette van Gurchom is eveneens in Nederlands-Indië geboren op 7 april 1934 in Meester Cornelis.

Zij hebben elkaar ontmoet in 1948 in Bandung, Buitenzorg Indonesië. Het echtpaar woonde in Nieuw-Guinea (Hollandia, Sorong Doom en Manokwari). In 1961 verhuisde het gezin naar Nederland en woonden aanvankelijk in Hengelo (O). En sinds 1962 in Dieren.

Het echtpaar kreeg 9 kinderen, 12 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

2016-06-06 65-jarig Huwlijk Dieren 003

De heer Vuurpijl diende in Nieuw- Guinea bij de Koninklijke Marine en was chef van de electriciteitscentrale. Vanaf 1962 werkte hij bij de gemeente Rheden bij de technische dienst. De heer Vuurpijl is oorlogsveteraan uit de 2e wereldoorlog en heeft 3,5 jaar doorgebracht in krijgsgevange schap in Japan. Hij is bijzonder trots op zijn Veteranenspeld.

Mevrouw heeft jaren bij de Vitatron gewerkt als kwaliteitsmedewerker.

Het echtpaar Vuurpijl woont nog zelfstandig met hulp van kinderen en buurtzorg in hun eigen huis. Wellicht is de heer Vuurpijl de oudste mantelzorger van de gemeente Rheden.

Hij zorgt elke week voor een boeketje rozen op tafel. Mevrouw houdt van bloemschikken en schilderen. Samen genieten ze van indorock en countrymuziek.

Gezellig uit eten gaan met de familie zijn fijne momenten waarbij een Johnny Walker Redlabel met 3 klontjes ijs niet mag ontbreken!

2016-06-06 65-jarig Huwlijk Dieren 001

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen