Spelerij Dieren schenkt 1000 euro aan Ome joops Tour

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN/ARNHEM  – Net als in gemeente Rheden hingen er in Arnhem roze fiets langs het Giro parcours. De Spelerij in Dieren wilde deze fietsen graag hebben.

In gemeente Rheden werd na een poll gezet te hebben op hun Facebookpagina gekozen om de opbrengst van de fietsen te doneren aan Posbankzesxzes Rheden ten gunste van KWF Kankerbestrijding.

De roze fietsen uit gemeente Arnhem hebben bij De Spelerij in Dieren een nieuwe bestemming gekregen. Als dank heeft directeur Mathijs Spanbroek Ome Joops Tour € 1.000 gedoneerd voor al het goede werk.

Spanbroek zei hierover: ” De Spelerij richt zich net als Ome Joops Tour ook op kinderen. Wij helpen ze graag een handje.”

De roze fietsen waren tijdens de Giro activiteiten mooi om de stad aan te kleden, maar absoluut niet meer geschikt om op te fietsen. De Spelerij zal ze nu gaan gebruiken voor haar project Schrootstrijd,een teambuildingsactiviteit voor bedrijven .

Ome Joops Tour:
Niet voor niets is het een begrip in onze regio. De vrijwilligers van Ome Joop’s Tour investeren in een belangrijke, maar tevens kwetsbare doelgroep.

Ome Joops Tour is een jaarlijkse fietsvakantie voor jongens en meisjes die, om wat voor reden dan ook, weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben. In de afgelopen jaren beleefden al duizenden kinderen plezier aan deze jeugdronde door Nederland.

Traditioneel aan het begin van de zomervakantie mogen de kinderen, tussen de 10 en 12 jaar, anderhalve week met elkaar optrekken. In een lange stoet fietsen de kinderen door Nederland, gevolgd door een karavaan van vrijwilligers.

Na het fietsen worden er allerlei activiteiten georganiseerd en hebben ze verschillende uitjes. Bron: https://www.facebook.com/Loussteltvoor

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen