Programma eeuwfeest Wilhelmina Spankeren van 14 – 18 mei

SPANKEREN – Wilhelmina uit Spankeren bestaat dit jaar 100 jaar en de Spankerense vereniging organiseert daarvoor een feestweek.

Woensdag: Open repetitie / Instrumententuin
De feestweek start op woensdagavond met een open repetitie annex Instrumententuin waarin de bezoekers uitgenodigd worden om eens te kijken hoe een repetitie nu precies gaat. Uiteraard liggen er ook instrumenten om zelf te proberen.
Open repetitie / Instrumententuin
18.15 uur Instrumenten tuin
19.00 uur Opleidingsorkest
19.45 uur Fanfare
Donderdagmiddag: Basisschool “Prinses Margriet” gaat instrumenten maken
De donderdagmiddag is gereserveerd voor de kinderen van de Spankerense basisschool “Prinses Margriet”. De kinderen gaan zelf instrumenten maken. Daarnaast leren zij muziek maken met zogenaamde ”Boomwackers”. Hiermee leren de kinderen op speelse manier  ritme, melodie en akkoorden.
Instrumenten maken
12.00 uur (uitsluitend kinderen van de basisschool ‘Prinses Margriet’)
l3r3i49d1xn23dha9bgll8tud
Vrijdag: Fanfare Koninklijke Landmacht “Bereden wapens”
Vrijdagavond is het muzikale hoogtepunt gepland. De Fanfare van de Koninklijke Landmacht “Bereden wapens” geeft een jubileumconcert.
Gastmuzikant is trombonist Christian Ansink. Christian Ansink is in het dagelijks leven lid van Het Gelders Orkest en dirigent van de jubilerende vereniging.
Concert Fanfarekorps Koninklijke Landmacht “Bereden Wapens”
19.30 uur Tent open
20.00 uur Aanvang concert
lsuezb8l1slffnqz5nluzkqwa
Zaterdag: Open middag verenigingen en Kick-off ‘Spankeren samen’
De ochtend en middag worden gevuld met een veelheid aan activiteiten omlijst met doorlopende presentatie van het initiatief ‘Spankeren samen’ m.m.v. Toneelgroep Spankeren. 
Om 11:00 uur start het Huisvrouwenorkest uit Dieren met een optreden gevolgd door ‘Spankeren samen’. Dit is een initiatief van VIVA, de vrijwilligersorganisatie van de Gemeente Rheden, welke in Spankeren  starten met een buurthulp project. 
wehhlzgmy66r3k28pm09rplf7
De officiële start van het project is om 12:00 uur door burgemeester Mw. P. van Wingerden.
Om 12:15 uur is er een demonstratie van de countryline dansgroep “Happy country”. Na een demonstratie worden de bezoekers van harte uitgenodigd gezellig mee te doen.
Voor een muzikale afsluiting van de middag zorgt brassquintet “Variety”. Quintet Variëty bestaat uit; Jeroen Boerman – Trompet en Bugel, Femke Teijnk – Trompet en Bugel, Christa Boerman – Hoorn, Wim Boerman – Trombone en Ferdinand Sikkelbein – Bas Tuba. Dit optreden is van 14:00 tot 15:00 uur.
Open middag verenigingen en Kick-off ‘Spankeren samen’ 
11:00 – 11:45 uur Huisvrouwen orkest
12:00  – 12:15  uur Officiële kick-off “Spankeren samen’ 
12:15 – 14:00 uur  Presentatie “Happy country”
11:00 – 14:30 uur  Doorlopende presentatie ‘Spankeren samen’ m.m.v. Toneelvereniging Spankeren.
sm1bs1tamrka1vcvaan9vm1cp
Zaterdagavond: Feestband ‘Bolero’
Zaterdagavond is de feestavond. De feestband ‘Bolero’ zorgt dan voor een gezellige en swingende avond. Ook hier is weer een stukje ‘Wilhelmina’ te bespeuren. Zanger – trompettist-saxofonist Edgar Lutke is naast zanger en multi-instrumentalist bij ‘Bolero’ ook docent koper en saxofoon bij de jubilerende muziekvereniging.  
Feestavond m.m.v. feestband ‘Bolero’
Aanvang: 20.00 uur
 
dsed7encqckauxd1xlmkwk6ic
Zondag: Play-in
De afsluiting van de feestweek is op zondag waar om 13:30 uur de gastmuzikanten en de muzikanten van Wilhelmina voor de Play-in beginnen te repeteren aan een aantal muziekstukken. Om 19:30 uur is er een concert voor het publiek.
Play-in voor Muzikanten
13:30 uur
Concert Play-in voor publiek 
19:30 uur
De vele sponsoren hebben het mogelijk gemaakt om alle evenementen gratis toegankelijk te maken. Alle evenementen vinden plaats in een grote feesttent welke aan de Kerkweg te Spankeren is opgezet. 
Wilt u meer informatie hebben over het programma of over Muziekvereniging “Wilhelmina” te Spankeren neem dan contact op met de secretaris, Mw. Willie Eskes, tel. 0313-450295 of via email: [email protected]. Kijk ook op www.wilhelmina-spankeren.nl.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
hd6rocsgqwwtmi5s9pxmj164p
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen