Verslag bestorming Rhederhof te Rheden

RHEDEN – Rond 12.50 uur 1 mei 2014, landen een 2-tal zeer laag aanvliegende Chinook helikopters met daverend geweld en met zeer veel wind, door de wieken, op een open vlakte achter Rhederhof om daar de ruim 70 Rode Baretten af te zetten en direct weer weg te vliegen. 

Missie
Het gebouw overmeesteren van zo’n 25 à 30 terroristen die zich daar verschanst hebben. 
 
De militairen slopen in groepjes door het dichte bos richting  het gebouw, vanaf 2 kanten benaderden zij een ingang van het gebouw, na een klein vuurgevecht stormde men  in groepjes het gebouw binnen en werd, etage voor etage, kamer voor kamer, doorzocht om zo de  vijand uit te kunnen schakelen. Dit was een tijd rovende klus want er moesten ruim tweehonderd kamers worden doorzocht en eventueel veroverd worden ,wat uren in beslag nam.
Meer actie
De bedoeling afgelopen dinsdag was dat een 3e chinook boven het gebouw zou vliegen en de militairen  langs touw lijnen af zouden dalen op het dak van het voormalige bejaardenhuis en daarvandaan binnen zouden vallen. Helaas was dit door de korte voorbereidingstijd niet mogelijk nadat het afgelopen dinsdag afgelast was vanwege het slechte weer.
(©Omroep Gelderland)
Er zou van verschillende kanten het gebouw aangevallen worden en geprepareerde deuren met explosieven open geblazen worden. Ook zouden militaire voertuigen te hulp gekomen zijn om de vijanden, terroristen te ontzetten, vanaf de weg, dit ging vandaag helaas allemaal niet door.
 
Er waren zeer veel nieuwsgierige mensen, met veelal kinderen, aanwezig om te komen kijken. Het blijft geen terrein waar op dit moment kinderen kunnen spelen, er ligt veel glas, puin en andere materiaal wat gevaarlijk is en NIET geschikt voor kinderen!!
xrywco05e67vqse0trx1ar8jj
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
q9r2wjaw2s8kzrqhzt13g435n
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen