Velps familiebedrijf Slijterij en Wijnhandel Appeldoorn “Ondernemer van de maand”.

VELP – Slijterij en Wijnhandel Appeldoorn is gestart in 1897 met de verkoop van onder andere bronwater, nu voorziet de vierde generatie Appeldoorn liefhebbers van het mooiste onder de kurk…

Het bedrijf heeft ook vestigingen in de Kerkallee en de Brugweg, maar is het meest bekend van het prachtige, authentieke winkelpand aan de Emmastraat 27a in Velp. Daar waar Arnoud Appeldoorn met zijn team vandaag de dag zorg draagt voor een bijzondere wijncollectie en prachtig gedistilleerd, naar oude Velpse traditie: “altijd actief en gedreven door mooie wijnen”. 
De klant staat hier nog centraal. Een hoog service niveau in combinatie met passie voor het mooiste onder de kurk vormen de juiste ingrediënten van het team van 6 fulltime medewerkers.
Geschiedenis
117 jaar geleden, op 4 februari 1897, werd het familiebedrijf opgericht aan de Velpse Brugweg door overgrootvader Aart Arnoldus Appeldoorn. Het assortiment bestond toen voornamelijk uit bronwaters (zeer gewild bij de gegoede burgers), fijne jenevers, bieren en ook al enkele soorten wijn. In 1932 overleed Aart Arnoldus op bijna 80-jarige leeftijd en de zaak werd voortgezet door 2e generatie Willem Appeldoorn. Weer later kwam zoon Aart Appeldoorn in de zaak, de derde generatie. Vanaf 1967 zette hij de wijnkoperij voort, nu in de Emmastraat.
Wijnkelders
De drie wijnkelders aan de Brugweg 15 zijn vandaag nog steeds in gebruik. Er is o.a. opslag voor reserves van cliënten. Veel klanten kopen mooie wijnen in het jaar dat er een kindje geboren wordt. Deze flessen worden opgeslagen in de kelders en bijvoorbeeld tijdens een verjaardag of na het afstuderen opengetrokken. In 1968 is de winkel verhuisd naar het huidige pand aan de Emmastraat.
 
Gestoeld op de eeuwenoude ervaringen neemt Arnoud Appeldoorn, sinds 1991 full time in de zaak, het roer over in 2001. Anno 2014 selecteert “de vierde generatie Appeldoorn” nog steeds haar wijnen en gedistilleerd zelf, rechtstreeks vanaf het Château. 
Prijzen
Met trots won Appeldoorn in 2010, 2011, 2012 en 2013 de titel “Beste wijnassortiment van Nederland, in de prijsklasse €5,00 tot €10,00, aldus De Wijnalmanak. Daarnaast wordt de klassiek ingerichte slijterij de afgelopen vier jaar geroemd met een plaats in de top 10 van beste slijterijen van Nederland.
 
Met het veelvuldig bekroonde assortiment is wijnhandel Appeldoorn zowel de zakelijke markt en de gastronomie als de particuliere fijnproever uitstekend van dienst. Alle grote merken en belangrijke huizen binnen drankenland worden direct uit voorraad geleverd, in vele soorten en maten. Neemt u zelf eens een kijkje in de rijk gevulde wijnkelder onder de winkel in de Emmastraat. Ook u zult versteld staan van de schat aan wijnen die u hier aantreft.
Wijnhandel Appeldoorn, sinds 1897 in wijn & gedistilleerd, staat garant voor de perfecte wijnkaart van de betere horeca binnen Gelderland, voor ’t mooiste relatiegeschenk, oude en zeldzame wijnjaren, de taxatie van uw wijnkelder, informatieve wijn-, whisky-(etc.)proeverijen, wijncursussen en wijnopslag. 
Proost op de toekomst!
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

aylssbev0hy8z46vpo3kwaazw
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden