Hoe ziet de toekomst van Velp eruit?!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Hoe zorgen wij er samen voor dat het ook in de toekomst prettig wonen, werken en recreëren is in Velp? Wat zijn de kansen? En hoe kunnen wij inspelen op nieuwe ontwikkelingen?

Onder de noemer ‘Mijn dorp van morgen’ werkt de gemeente Rheden aan een nieuwe structuurvisie voor Velp. Deze visie beschrijft hoe het dorp er in 2030 kan uitzien en hoe zij dat samen met bewoners kan bereiken.

Zij nodigen inwoners, ondernemers en organisaties van harte uit om hierover met hen mee te denken.

Als eerste stap in het proces zijn twintig interviews gehouden. Ook worden via internet vragen gesteld en dilemma’s voorgelegd aan een willekeurig geselecteerde groep inwoners. De interviews en reacties via internet hebben al veel inzichten opgeleverd over wat er leeft in Velp en wat er beter of anders kan.

Gebiedsconferentie

De volgende stap is dat zij ideeën ontwikkelen en oplossingen bedenken voor gevonden vraagstukken. Hiervoor organiseren zij een gebiedsconferentie op donderdag 30 juni aanstaande in zalencentrum Parkstaete, Parkstraat 3-B te Velp.

De conferentie start om 17.00 uur (inloop mogelijk vanaf 16.30 uur) en eindigt uiterlijk 20.30 uur. Rond etenstijd is er een pauze en bieden zij u soep en een broodje aan.

De gebiedsconferentie heeft een gevarieerd programma. In diverse interactieve deelsessies gaan zij met bezoekers in gesprek over de vraagstukken, brainstormen over mogelijke oplossingen en tekenen de resultaten in op kaarten. De resultaten van de gebiedsconferentie zullen intensief gebruikt worden in de vervolgstappen.

Hoe de gemeente dat gaan doen hoort u op 30 juni!

Aanmelden

Inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties zijn van harte uitgenodigd voor de gebiedsconferentie. In verband met de voorbereidingen kunt u zich tot uiterlijk 27 juni a.s. aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. Vermeld in de e-mail uw naam.

Na aanmelding ontvangt u in de week voorafgaand aan de conferentie een gedetailleerd programma.

Velp

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen