Rijnstate nu erkend centrum voor Mohs-chirurgie

Foto: Rijnstate Arnhem

REGIO – Rijnstate is gecertificeerd als officieel centrum voor Mohs Micrografische Chirurgie. Hiermee wordt bevestigd dat Rijnstate voldoet aan alle criteria voor het zorgvuldig en kwalitatief goed uitvoeren van Mohs-chirurgie bij huidkanker.

Mohs-chirurgie in Rijnstate
Drie van de tien dermatologen van Rijnstate zijn gespecialiseerd in de behandeling van huidkanker met Mohs-chirurgie. Vaak moet huidkanker door een operatie worden weggehaald en wanneer het gaat om uitgebreide huidkanker of wanneer huidkanker op cosmetisch belangrijke of complexe plaatsen zit, zetten de dermatologen daarbij doorgaans Mohs-chirurgie in. Mohs-chirurgie is de meest geavanceerde wijze van huidkankerchirurgie die slechts op een aantal plaatsen in Nederland gebeurt door in Mohs-chirurgie gespecialiseerde dermatologen. Bij Mohs-chirurgie wordt met de hoogste betrouwbaarheid de tumor geheel verwijderd, terwijl juist zo min mogelijk gezonde huid hoeft worden weggehaald.

Bij de operatie haalt de dermatoloog een laagje huid weg. Deze laag wordt direct onder de microscoop gecontroleerd. Als bij deze controle blijkt dat de huidkanker op de snijvlakken nog niet geheel verwijderd is, wordt dat deel van de wond waar nog afwijkingen zichtbaar zijn, opnieuw geopereerd en gecontroleerd. Net zolang tot de plek volledig tumorvrij is. Zo kan met de grootst mogelijke zekerheid gesteld worden dat na behandeling het zieke weefsel volledig is verwijderd. Met het gebruik van deze techniek blijft gezond weefsel gespaard, waardoor de cosmetische consequenties tot een minimum zijn beperkt.

Het basaalcelcarcinoom, de meest voorkomende vorm van huidkanker, leent zich het beste voor deze behandeling. Andere vormen van huidkanker zijn minder of zelfs niet geschikt voor Mohs-chirurgie. Binnen Rijnstate worden jaarlijks circa 300 patiënten met Mohs-chirurgie behandeld.

Certificering
Rijnstate is gecertificeerd door de Nederlandse Werkgroep Mohs Micrografische Chirurgie. Hiermee wordt bevestigd dat Rijnstate voldoet aan alle criteria die door de Werkgroep worden gesteld aan Mohs-centra. Zo zijn er bij Rijnstate meer dan twee dermatologen gespecialiseerd in Mohs-chirurgie, is er gekwalificeerde assistentie en wordt de behandeling indien nodig uitgevoerd binnen een multidisciplinair team met onder andere kaakchirurgen, KNO-artsen, plastische chirurgen en oogartsen.
Rijnstate is een topklinische ziekenhuisorganisatie met locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, en Arnhem-Zuid. Onze kwalitatief hoogwaardige en veilige ziekenhuiszorg is altijd dichtbij voor alle inwoners van de regio Arnhem, Rheden en De Liemers. Rijnstate is met circa 5.500 medewerkers de grootste werkgever van de regio Arnhem. Kijk voor meer informatie op: http://www.rijnstate.nl

'

Reacties

article
79701
Drie van de tien dermatologen van Rijnstate zijn gespecialiseerd
REGIO – Rijnstate is gecertificeerd als officieel centrum voor Mohs Micrografische Chirurgie. Hiermee wordt bevestigd
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/79701/rijnstate-nu-erkend-centrum-voor-mohs-chirurgie/
2016-06-23T16:36:42+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2016/01/21153330/Rijnstate-Arnhem.jpg
Arnhem, Chirurgie, Dermatologie, Dermatoloog, Huidkanker, Mohs-chirurgie, Rijnstate, Velp, Zevenaar
Nieuws