Veilig bankieren, doen we samen!

Foto: Rabobank Arnhem e.o.

DIEREN – Wat doet de bank op het gebied van veilig bankieren? En wat kunt u zelf doen om ervoor te zorgen dat uw geldzaken veilig worden afgehandeld?

Deze zaken kwamen aan de orde tijdens de bijeenkomst Veilig bankieren voor senioren die Rabobank Arnhem en Omstreken op 21 juni organiseerde in de Griethse Poort in Zevenaar.

Tips en trucs
Bijna 100 klanten lieten zich informeren over het onderwerp. Er werd niet alleen uitleg gegeven over veilig online bankieren via computer en telefoon. Ook werden er diverse tips en trucs uitgewisseld.

Zo is er bijvoorbeeld Steffie, die online uitleg geeft op www.eenvoudigbankieren.nl. Ook was er aandacht voor de babbeltruc, phishing, shouldering, cash trapping, valse e-mails en meer.

Daarnaast was er aandacht voor de vijf principes van het veilig bankieren:

  1. Houdt uw codes geheim,
  2. Geef uw bankpas niet af (ook niet aan bekenden),
  3. Beveilig uw apparatuur,
  4. Controleer uw bankrekening
  5. Bel bij twijfel of incidenten direct uw bank.

Deze aandachtspunten klinken logisch, maar worden in de praktijk toch vaak niet toegepast, met alle schadelijke gevolgen van dien.

Twee bijeenkomsten
Rabobank Arnhem en Omstreken organiseert dit jaar nog tweemaal een informatiebijeenkomst over het thema Veilig Bankieren: op 23 september in Dieren en op 15 november in Arnhem.

Aanmelden is nog mogelijk via www.rabobank.nl/arnhemveiligbankieren2016.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen