Bijenstal op begraafplaats Heiderust Rheden

Foto: Bijen

RHEDEN – In samenwerking met de imkervereniging Arnhem-Velp e.o en gemeente Rheden is er een Bijenstal geplaatst op begraafplaats Heiderust. Deze is reeds in gebruik en zal officieel geopend worden op 7 juli.

De gemeente Rheden heeft, in verband met de bijensterfte in de afgelopen jaren, in 2010 een convenant met de imkervereniging gesloten.
De imkers hebben de kennis en ervaring en Heiderust heeft de geschikte locatie met drachtplanten- en bomen. Een goede combinatie.

Door de bouw van de bijenstal levert de gemeente een bijdrage aan de uitbreiding van het drachtgebied van de honingbijen.

De bijenstal is gebouwd op het heideveld tussen de kindertuin en het natuurgedeelte. Een unieke locatie aan de rand van Nationaal Park De Veluwezoom.

Leden van de imkervereniging hebben de bijenstal gebouwd met hout van de op Heiderust gerooide bomen. Van deze bomen zijn de planken ter plekke met een mobiele zaag gezaagd die voor de bouw werden gebruikt.

Op donderdag 7 juli om 16.15 uur wordt de bijenstal op de Algemene Begraafplaats Heiderust officieel geopend door Wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen