Programma Velleper donderdagen 2016

Foto: rheden.nieuws.nl, Gerd Jan Dorland

VELP – 35 jaar geleden werden de eerste Velleper Donderdagen georganiseerd door de ondernemers in Velp om de ‘magere’ weken tijdens de zomervakantie nieuw leven in te roepen. Inmiddels heeft dit evenement landelijke bekendheid en komen er jaarlijks vele bezoekers naar Velp om één of meerdere dagen mee te maken.

Op donderdag 21 juli begint de eerste Velleper Donderdag. In het centrum van Velp kan tussen 11.00 en 21.00 uur de grootste braderie van het oosten bezocht worden. Door thema’s ontstaat er sfeer die typisch bij de Velleper Donderdagen hoort. Het motto luidt dit jaar: vier maal veelzijdig Velp!

Winkels en kramen
In samenwerking met Star Promotions en BIZ Centrum Velp worden op 21 en 28 juli, en op 4 en 11 augustus ’s morgens vroeg zo’n 200 kramen opgebouwd. Handelaren komen graag naar Velp omdat zij in de loop der jaren een eigen klantenkring hebben opgebouwd. Maar ook veel winkels zijn open. Op verzoek van de winkeliers wordt dit jaar de braderie zelfs nog een klein stukje uitgebreid met het gedeelte Emmastraat tussen de Pastoor Koenestraat en het spoor.

Elke donderdag zijn er muziekoptredens op het podium in de Oranjestraat.

Thema’s zijn weer terug
De thema’s van iedere Velleper Donderdag maken van de braderie iets extra’s. Elke donderdag zijn verschillende onderwerpen, waardoor er wel voor iedereen wat te beleven en te bekijken valt. Het komt niet zo vaak voor dat de een van de Velleper Donderdagen buiten de vakantieperiode valt.

Dag 1, Vakantie:

Op de eerste dag, 21 juli, zijn in de regio de vakanties nog niet ingegaan. Deze donderdag is het Thema Vakantie. Kinderen op een mini-strandje zoeken naar schelpen, is er een waterglijbaan in de vorm van een grote sjoelbak en meeleeftheater op de Overtuin. Er kan zelfs jeu-de-boules worden gespeeld. In de namiddag kunnen kinderen hun favoriete en gepimpte vakantiekleding showen. Opgeven is wel noodzakelijk.

Dag 2, Holland:

28 juli, krijgt een typisch Hollandse sfeer. De organisatie haalt zo’n zestien oude ambachten naar Velp. Verdeeld over het braderiegebied kan er tin worden gegoten, tollen worden gedraaid, naar de kaasmaker en de rieten stoelen vlechter worden gekeken. Om in de Hollandse sfeer te blijven kan een ieder zijn of haar hart ophalen met oudhollandse spelen. Ook daar zijn er 15 van in het centrum te vinden. Het geheel wordt afgerond met de klanken van een draaiorgel.

Dag 3, Oldtimers, ICCCR2016:

Op de eerste donderdag van augustus zijn er oldtimers te bewonderen. Het bestuur van het BIZ Centrum Velp is blij met de medewerking van de organisatie die een week later op Middachten een grootse, meerdaagse Citroën-manifestatie houdt. Zie https://www.facebook.com/EvenementinRheden/ Zij brengen een aantal prachtexemplaren naar de Overtuin. De kans is groot dat de bezoeker ook de antieke, Velpse brandweerwagen kan bekijken en de allereerste trolleybus, die ooit door Velp reed, kan zien bij de halte Emmastraat.

Dag 4, Muziek & Circus:

Feestelijk worden de Velleper Donderdag afgesloten op 11 augustus. Het gaat daarbij om muziek en circus. Verspreid in het centrum vinden optredens plaats. In de Parkstraat wordt een groot podium opgebouwd ten behoeve van presentaties, shows en acts.Als een van de laatste onderdelen is er een boekenmarkt ingelast op de Overtuin. Hiervoor kunnen handelaren zich nog opgeven bij boekhandel Jansen & De Feijter.

Tegenover de kerk in de Emmastraat is er iedere donderdag een kinderplein, er is voor kinderen van alles en nog wat te beleven.

Oproep
De organisatie van de Velleper Donderdagen kan, door het grote aanbod van acties, attracties, spelen en shows nog mensen gebruiken die willen en kunnen meewerken. Bel of mail naar Jan Huurman bel: 0624166241 of mail: [email protected]

  • Voor oldtimers is er nog wel plek op de braderie. Wellicht bent u bezitter van zo’n prachtige wagen in wil hem graag aan een breed publiek laten zien. Ook daarvoor kan gebeld of geschreven worden.
  • Kinderen, die hun mooiste vakantiekleding op de catwalk willen showen, moeten dat vooral doen. De leukste, origineelste outfit is een leuke prijs beschikbaar. Voor aanmelding moet ook even gebeld of geschreven worden.
  • Op de laatste dag is er op het hoofdpodium in de Parkstraat aan het begin van de avond een open podium. Iedereen die een optreden daar wel ziet zitten, mag zich opgeven. Bel of mail naar Jan Huurman (0624166241 of [email protected])
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen