Steeds meer aanloop in Het Raadhuis Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Het Raadhuis Velp is een activiteitencentrum en een ontmoetingsruimte voor 55+ers. Er worden diverse activiteiten aangeboden afgestemd op leeftijd en interesses. Steeds meer mensen weten Het Raadhuis te vinden en het activiteiten aanbod groeit.

Stichting Het Raadhuis bevindt zich in de pastorie in de Emmastraat (ingang Nieuwstraat), er zijn twee grote ruimtes, een keuken, een serre en een tuin.

Het Raadhuis VelpOp dinsdag 12 juli is er een klusochtend georganiseerd door AkzoNobel medewerkers om de serre op te knappen. Samen met Syrische vluchtelingen hebben zij de serre geverfd en in de tuin werden tuinmeubels in elkaar gezet, dit alles is mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning vanuit AkzoNobel’s Community Program.

Daarna werd er een lunch verzorgd, en konden bezoekers deelnemen aan een Sjoel competitie en als afsluiting van een gezellig en productieve dag genieten van een accordeonconcert.

Wat is er allemaal te doen in Het Raadhuis
De activiteiten zijn gericht op 55+bewoners uit gemeente Rheden en Rozendaal. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan gym-/conditieverbetering, Tai Chi, yoga, dansen, koorzang, een muziekgroep, schilderen en beeldhouwen, schaken, bloemschikken en deelnemen aan een lezing of gespreksgroep.

Het Raadhuis VelpEr is een coördinator aanwezig die u ontvangt en die als het nodig is meedenkt en een handje helpt. U kunt tussen 9.30 en 16.30 in- en uitlopen wanneer u wilt. U kunt alleen koffie drinken, lunchen of een hele dag meedoen aan de activiteiten.

Elke activiteit kost € 2,50 en dat regelen ze met strippenkaarten of een abonnement. Gaat u elke week een dagdeel dan is een maandabonnement van 20 euro handig. Dit abonnement is op elk moment opzegbaar.

Het Raadhuis VelpMensen die de Gelrepas hebben kunnen daarmee met 50% korting een 8 strippenkaart kopen. Als u meer kunt missen dan de genoemde bedragen bent u vrij om meer te doneren. Met dit extra geld kan de stichting nieuwe activiteiten organiseren. Nu is het Raadhuis nog alleen op dinsdag en vrijdag open, maar in de loop van de tijd zullen ze meerdere dagen open gaan.
U bent welkom om gewoon eens binnenlopen om te kijken hoe het er uit ziet, waar ze mee bezig zijn en eventueel een activiteit op proef mee doen.U kunt ook op dinsdag en vrijdag bellen naar 026-8449140. Dan zal een van de coördinatoren Thea Verhoef of Irma Smeenk u te woord staan.

Irma Smeenk:

“Wij hebben als doel om 55+ers vitaal te houden en ruimte te bieden voor een ontmoeting en activiteiten op maat. Maar vooral om het samen te doen. Hebben mensen hulp nodig of ideeën voor een activiteit proberen we ze te helpen door samen te kijken naar de mogelijkheden en deze waar mogelijk te realiseren”.

Voor meer informatie over de activiteiten en de openingsdagen van Het Raadhuis zie de website.

Het Raadhuis Velp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen