Zonnige natte dag vol toptennis in Velp bij de Windmill Cup 2016

Foto: Theo van Baal

VELP – De Windmill Cup speelde dinsdag alle 2e ronde wedstrijden in het Hoofdschema. Ook het dubbeltoernooi voor de jonge talenten, die uit meer dan 50 verschillende landen naar Velp zijn gekomen, is van start gegaan.

Er komt veel publiek af op de prachtige wedstrijden en bij vlagen was er ook een stralende zon.

Liam Liles uit Barendrecht heeft zijn sensationele zege in zijn 1e ronde partij geen goed vervolg kunnen geven in de 2e ronde. Hij verloor met duidelijke cijfers van Juan Sebastian Zabala Vargas uit Ecuador, die overigens een uitstekende partij speelde: 6-2 en 6-2.

De 2e ronde bleek het eindstation voor diverse Nederlandse spelers. Zo zijn Liles, Hoogendam, Hendriks, Janssen, den Hartog en Pel klaar in het enkelspel deze week. Ook voor enkele geplaatste spelers is het doek gevallen. Bij de jongens zijn de nummers 1 en 2 en bij de meisje o.a. de nummers 6 en 8 al uitgeschakeld.

Tot nu toe maken de winnaars uit Parijs een goede indruk in Velp. Zowel Qinwen Zheng uit China (bij de meisjes) als de Argentijnse Santiago de La Fuente (bij de jongens) zijn overtuigend door naar de laatste 16, al had de Argentijn de nodige moeite met zijn Belgische tegenstander Noah Martens. Het publiek op Beekhuizen zag een fantastische partij vol lange rally’s en spetterende winners.

De organisatie blijft zich verbazen over de prachtige slagen die de jonge spelers nu al in huis hebben. Zo is de enkelhandige backhand van Alexander Mandma om te smullen! Hij speelt woensdag tegen de Italiaan Lorenzo Musetti. We zijn benieuwd naar de achtste finale tussen deze twee kemphanen.

In de middag was er ook een grote rol weggelegd voor Buienradar en Weeronline. Gaat er een bui vallen of waait het net langs het park in Velp heen? Om precies vier uur was het toch zover. Een kolossale hoeveelheid water zorgde in een minuut of tien voor een enorm zwembad. Alle banen stonden blank en spelen buiten op gravel is voor uren niet mogelijk. Gelukkig kwam TC Duiven met het aanbod een aantal van hun buitenbanen te gebruiken. Nota bene ook gravel, want daar (10 km verderop) is geen druppel gevallen! Uiteindelijk zijn alle wedstrijden afgespeeld.

Op woensdag is er weer een vol programma. De wedstrijden beginnen om 9 uur. Van 15 tot 17 uur is er een clinic voor jeugd t/m 12 jaar o.l.v. Jacco Eltingh en de bondscoach van het Nederlandse padelteam, Norberto Nesi, zal padelles geven. De mini- en padelbaan zal ook feestelijk worden geopend. Toegang bij alle activiteiten is gratis.

Kijk voor meer informatie op: http://www.windmillcup.com/nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen