Innovatiefonds voor de vierde keer opengesteld

De gemeenten Rheden en Rozendaal stellen vanaf 1 augustus het Innovatiefonds Sociaal Domein weer open. Beide gemeenten willen professionele zorgaanbieders, vrijwilligers en inwoners stimuleren om met plannen en ideeën te komen, die bijdragen aan het verbeteren van het lokale zorgaanbod.

Lokale initiatieven gericht op innovatie en preventie
De voorstellen moeten specifiek betrekking hebben op de inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal. Organisaties die een voorstel indienen hoeven niet persé in deze gemeente gevestigd te zijn.

Meer dan voorheen gaan wij uit van de eigen kracht van onze inwoners. Daarbij wordt sterk ingezet op initiatieven met een preventief karakter. Het Innovatiefonds moet dan ook vernieuwende ideeën opleveren die helpen deze omslag te realiseren. Op zoek naar slimme oplossingen dus.

Verdeeld over 4 rondes
De 1e ronde in 2015 leverde 16 initiatieven op, de 2e ronde 28 initiatieven. Van 1 januari tot en met 15 februari 2016 was de 3e ronde, die 10 initiatieven heeft opgeleverd. De 4e ronde start op 1 augustus 2016

Van het budget van 2015 voor lokale initiatieven van € 262.000 is € 246.000 besteed. Voor 2016 is een soortgelijk bedrag beschikbaar gesteld.

Voorstel indienen
De 4e ronde loopt van 1 augustus tot en met 15 september. In deze periode kunnen geïnteresseerden een innovatievoorstel voor het Sociaal Domein indienen. Dit kan alléén via het online formulier, dat vanaf 1 augustus te vinden is via http://www.rheden.nl/innovatiefonds. Op deze website staan ook het vragenformulier, de achtergrondinformatie, de planning, spelregels en criteria.

Pitchavond
Op donderdag 29 september om 19.30 uur presenteren de indieners van de voorstellen hun plannen tijdens een pitchavond. De locatie is nu nog niet bekend, maar de indieners krijgen hierover nader bericht en de locatie wordt ook op de website van het innovatiefonds bekend gemaakt: http://www.rheden.nl/innovatiefonds, kijk hierop ook voor eventuele verdere informatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen