Column; Rheden Nieuws eet in de sauna

Foto: thomaswanhoff via Design Hunt CC BY-SA

COLUMN – Deze week schreef de NRC een lezenswaardig artikel met de titel “Zonder friet gaat een sauna failliet”. Het gaat over de discrepantie tussen het gezond bezig zijn met je lichaam door een dagje in een sauna door te brengen en dan vervolgens aan het eind van deze dag te genieten van een stevig glas bier, een lekker glas wijn met versnaperingen als bitterballen en dergelijke.

De uitbater van de sauna verklaart het simpel als het gaat niet alleen om lichamelijk welbevinden maar ook om de geestelijke toestand waarin u zijn pand verlaat. Bij een fijne dag hoort ook een smakelijke afsluiting. Uw columnist is het daar helemaal mee eens. Hoewel hij zich geen kleibaden laat aansmeren voor tientallen euro’s.

De Fransen hebben dat goed begrepen, de maaltijd is onderdeel van een gezond leven, juist vanwege de ontspanning. Bovendien eten Fransen (Italianen doen het nog beter) best gezond. Hier stond gisteravond het volgende op de dis:

Groentesoep met toast, stukje vlees (is niet eens nodig bij deze salade), salade (nog meer groentevitaminen en olijfolie) en stokbrood en laten we er bij stil staan: “Be Nice” Kaas met brood om de spijsvertering op gang te helpen.

En dan een fruitschaal met perziken, appels, nectarines, kersen waar je zolang van blijft eten als je lekker vindt.

Ook belangrijk is dat de tijd waarop je begint met koken niet uit maakt, je ziet wel hoe laat het klaar is en blijft tafelen zolang het leuk is. Het is zomer mensen.

Rheden eet smakelijk!

Foto: thomaswanhoff via Design Hunt / CC BY-SA

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen