RABO-Burgemeester de Bruinprijs 2016 voor Thor ter Kulve

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Kunstenaar/ designer Thor ter Kulve (25) ontvangt op woensdag 28 september uit handen van Burgemeester van Wingerden-Boers de RABO-Burgemeester de Bruinprijs.

Thor ter Kulve studeerde in 2013 af als product designer bij ArtEZ. 2 jaar laten behaalde hij ook zin diploma aan de Royal College of Arts in Londen. Ter Kulve is van mening dat wij opnieuw bezit moeten nemen van de straten, de pleinen en leegstaande gebouwen.

Hij beschouwt de buitenruimte als een plek van nieuwe mogelijkheden en ontwerpt voorwerpen waarmee de gebruiker zich al dan niet tijdelijk de openbare ruimte kan toe eigenen.

Zo presenteerde hij een straathaard die je op prullenbakken kan plaatsen, een waterfontein die je op brandweerpalen kan vastmaken en een trap waarmee elke boom beklommen kan worden. Zijn mobiele schommel ‘Swing’ maakt van lantarenpaal een speelplaats.

Het ontwerp was zo succesvol dat het in productie is genomen door het productlabel Weltevree. Thor ter Kulve werkt op dit moment aan een serie producten die zelfvoorzienend, duurzaam wonen in een stedelijke omgeving mogelijk én makkelijk moet maken.

Thor ter Kulve: “als ontwerper word ik het meest geprikkeld door na te denken over oplossingen voor concrete problemen”.

Thor heeft op zijn jonge leeftijd al een mooie staat van dienst opgebouwd. Zo exposeerde hij in 2015 in het Arnhems gemeente museum en had hij exposities in Eindhoven, Milaan en Londen. Ter Kulve woont en werkt afwisselend in Londen en De Steeg.

De RABO-Burgemeester de Bruinprijs is de culturele aanmoedigingsprijs voor kunstenaars die aan het begin van hun professionele loopbaan staan, een band met de gemeente Rheden hebben en een belofte inhouden voor de toekomst.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen