Column De Buurtfilosoof: Vreemd gaan

Foto: Bermtoerisme.jpg

Nog niet zo lang geleden heb ik het gehad over het verschijnsel komkommertijd. Dit is een bepaalde periode gedurende het zomerseizoen waarin zogenaamd iedereen op vakantie is en waarin er geen nieuws van enige betekenis zou zijn.

Wie rheden.nieuws.nl volgt moet wel tot de conclusie komen dat men in de Parel aan de Veluwezoom niet mee doet aan dit soort onzin.

Gaat Constans Pos binnenkort afreizen naar het Noorden om op Groenland even lekker bij te tanken? Hoe groot is de kans dat Nicole Olland een reisje boekt naar een stip op de horizon?

Tjebbe Vugts zoekt het waarschijnlijk dichter bij huis. Zo kan hij meedoen aan de “Stadswandeling Joods Zutphen” en natuurlijk gaat hij in Steenderen lekker “Brommers kieken in de karke”.

Ronald Haverkamp blijft ongetwijfeld gewoon hangen in de buurt van de Steeg. Werken speelt in zijn kringen een grote rol en bovendien is het is ook nog eens heel goed voor de eigenwaarde.

Petra van Wingerden gaat zeker wel iets leuks doen. Als er iemand verdient om een paar weekjes lekker naar een voorleeskamp te gaan, dan is zij het wel.

Tijdens het nuttigen van een lekkere komkommersalade kreeg ik diepe gedachten en zag ik het ineens allemaal heel duidelijk voor me. Met een eenvoudige en in schijfjes gesneden Cucumis sativus, een eetlepel mayonaise, een paar drupjes (natuur-)azijn, wat peper en zout en niet te vergeten wat dille, kom je al snel een heel eind.

Het is niet de bedoeling dat ik ga concurreren met de zeer informatieve kookrubriek op onze plaatselijke nieuwssite. Wel sta ik nog graag even stil bij het feit dat komkommers natuurlijk heel gezond en lekker zijn, maar voor de rest verwijs ik u toch door naar een handige huisvrouw.

Zij kan u zeker veel vertellen over wat men allemaal met deze langwerpige vruchten kan doen. Het zal u dan ook niet verbazen dat ze behoren tot de top drie van meest gekweekte groentes in de wereld.

Eerst gaan we natuurlijk in Dieren allemaal bekijken hoe Angelique Krüger er in het echt uitziet. U kent haar enkel van het scherm. Het blijft me verbazen dat mensen die we wel echt kennen juist het interessants zijn als zij op tv verschijnen.

Tijdens al deze mijmeringen zag ik in gedachten veel auto’s met witte nummerborden op de lommerrijke Dorpenroute verschijnen. Wie het nieuws goed heeft gevolgd weet dat we op onze hoede moeten zijn als er voertuigen met dergelijke nummerborden worden waargenomen, maar ik was in de veronderstelling dat het mogelijk zou kunnen gaan om grote groepen Italiaanse toeristen die een bezoek willen brengen aan de plek waar het tijdens de Giro d’ Italia allemaal gebeurde.

Wie herinnert zich niet de heroïsche strijd die zich begin mei afspeelde op de Posbank? Maarten Tjallingii wist tijdens het bedwingen van de gevreesde hellingen als eerste boven te geraken en deze plek moet je als oprecht Italiaans wielerliefhebber natuurlijk wel met eigen ogen hebben gezien.

Onlangs konden we lezen dat het Masterplan Toerisme en Recreatie is vastgesteld en ik neem aan dat er over deze materie goed is nagedacht. Er wordt zelfs gesproken over het aanstellen van zogenaamde “storytellers”. Ik ga er van uit dat men binnenkort wel contact met mij zal opnemen.

Verhalen vertellen doe ik graag en ik heb genoeg ideeën om het plaatselijke toerisme op een hoger plan te brengen. Het vakantie vierende college kan zeker haar voordeel doen met het kennis nemen van mijn plannen. Voor het zo ver is zal er echter eerst een antwoord moeten komen op de vraag of Velp in Gelderland ligt, in Noord-Brabant of mogelijk toch in Holland.

Graag wil ik u nog even laten weten dat het na maandenlange pogingen eindelijk is gelukt om Windows 10 te installeren. We moeten allemaal mee gaan met onze tijd, maar ik kan u wel verzekeren dat dit voor een eenvoudige buurtfilosoof allemaal niet eenvoudig is.

Ik ben nu behoorlijk de weg kwijt en het voelt alsof je in een auto stapt en tijdens het rijden tot de ontdekking komt dat men voor het gemak de bedieningspedalen van plaats heeft verwisseld.

De buurtfilosoof

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen