Bouw woonwijk Hof van Soeren kan beginnen!

Foto: rheden.nieuws.nl

LAAG-SOEREN – Door het wijzigen van een aantal voorschriften kan na de bouwvakantie gestart worden met de bouw van de eerste fase van de woonwijk Hof van Soeren in Laag-Soeren.

Op 3 augustus 2016 heeft de Raad van State uitspraak gedaan in hoger beroep tegen de verleende ontheffing op grond van de Flora- en faunawet voor de ontwikkeling van Hof van Soeren. Het hoger beroep dat door Stichting NimmerdorNee werd aangetekend, is gegrond verklaard omdat met de voorschriften de verstoring van de steenuilen onvoldoende wordt tegengegaan.

De Raad van State laat de ontheffing in stand maar heeft een aantal voorschriften gewijzigd. Met het in acht nemen van deze voorschriften kan Bouwbedrijf Reinbouw op korte termijn met de bouw van de eerste fase van het bouwproject beginnen.

Steenuilen
Stichting NimmerdorNee heeft zich verzet tegen de komst van de woningen omdat naar de mening van de stichting niet zeker is dat er voor de in de omgeving broedende steenuilen voldoende voedsel beschikbaar blijft.

De gemeente Rheden heeft samen met de eigenaren een plan gemaakt om een deel van de voormalige manege Nimmer Dor in te richten als foerageergebied voor de steenuilen in de vorm van weilandjes met meidoornhagen, een houtwal en alleenstaande bomen. De steenuilen maken hier al dankbaar gebruik van. In de nestkast in het gebied zijn dit jaar vier kuikens grootgebracht.

De Raad van State is het met de gemeente Rheden eens dat hiermee voldoende foerageermogelijkheden beschikbaar blijven en dat de ontheffing door het ministerie van Economische zaken terecht is afgegeven.

De Raad van State vindt echter dat in het broedseizoen niet gebouwd mag worden. Ook had vastgelegd moeten worden dat een aantal maatregelen moet zijn uitgevoerd, voordat met de bouw mag worden begonnen. Reinbouw zal hier bij de planning rekening mee houden.

Wethouder Nicole Olland:
“Ik ben blij met de uitspraak van de Raad van State. En ik ben met name blij voor de inwoners van het dorp Laag-Soeren dat er nu begonnen kan worden met de bouw van woningen voor de woonwijk Hof van Soeren”.

Kijk voor een eerder bericht op: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/71668/aanleg-1e-fase-nieuwbouw-hof-van-soeren-van-start/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen