Kort geding Yuri van Gelder vrijdag in Arnhem

Foto: Justitie

REGIO – Turner Yuri van Gelder spant een kort geding aan om alsnog deel te mogen nemen aan de toestelfinale (ringen) bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Dat dient vrijdagochtend om 11.15 uur voor de rechtbank in Arnhem. Een woordvoerder van die rechtbank bevestigde dat woensdag. Het geding is spoedeisend, de betreffende finale in de Braziliaanse stad is reeds maandag.

Of de uitspraak al dezelfde dag komt is waarschijnlijk, maar nog niet officieel. Eerder op woensdag nam Van Gelder advocaat Cor Hellingman in de arm om juridische mogelijkheden te onderzoeken teneinde deelname in Rio alsnog af te dwingen. Volgens de internationale turnfederatie FIG is uitgesloten dat Van Gelder nog meedoet.

NOC*NSF:
“Hij is officieel teruggetrokken. Dat is definitief. Er is al een vervanger aangewezen.” De turner kan, als hij in het gelijk wordt gesteld, nog naar het internationale sporttribunaal CAS stappen.

Van Gelder werd afgelopen maandag door het NOC*NSF naar huis gestuurd omdat hij zich zou hebben misdragen. Verder is er heel erg weinig bekend over wat zich er nu daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Ondertussen zijn medestanders van Yuri een Facebookpagina begonnen onder de naam “Stuur Yuri terug naar Rio” Ruim 5.000 mensen hebben de site ondertussen al een like gegeven.

Bron: Waalwijk.nieuws.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen