Posbank Cross-Duathlon 24 september op Buitenplaats Beekhuizen

Foto: Renee Tijdink

VELP – Hardlopers, mountainbikers, du- en triathleten kunnen zich weer gaan opmaken voor wat door velen gezien wordt als de mooiste en uitdagendste Cross-Duathlon van Nederland.

Te midden van de mooie natuur van het Nationaal Park Veluwezoom, zal op zaterdag 24 september alweer de derde editie van de Posbank Cross-duathlon plaatsvinden. Met start/finish vanaf Buitenplaats Beekhuizen (de voormalige camping Beekhuizen) en de inzet van Scoutinggroep De Markesteen, staat het evenement garant voor een unieke en ontspannen sfeer. Via de website www.posbankcrossduathlon.nl zijn er maximaal driehonderd startplekken te vergeven. Deelname aan de Cross-duathlon is voor zowel recreatieve deelnemer als topatleet een schitterende belevenis.

Deelname

De pittige ‘Lange afstand‘ bestaat uit 7km hardlopen, 20km mountainbiken en 3km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken. Als je geen eigen mountainbike ter beschikking hebt, dan kun je er eentje huren bij de organisatie.

Parcours

Het terrein rondom Kasteel Rosendael, de Emma Piramide en het Rozendaalse Veld is zeer afwisselend van aard. Dit jaar hebben we weer enkele flowy single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes aan het parcours toe weten te voegen. Ongewijzigd is natuurlijk de legendarische startklim naar de top van de stuwwal. Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de in totaal circa 700 hoogtemeters die moeten worden bedwongen. Voor het parcours van de Posbank Cross-Duathlon is er een exclusieve evenemententoestemming verleend door de terreineigenaren: Natuurmonumenten; Geldersch Landschap & Kasteelen; de gemeente Rheden en de gemeente Rozendaal..

Inschrijving

Inschrijving kan via de website tot uiterlijk vrijdag 23 september of wanneer het maximaal aantal deelnemers is behaald. Inschrijven is mogelijk vanaf €17,50 ga naar http://www.posbankcrossduathlon.nl

Weekendje weg

De Cross-duathlon op Buitenplaats Beekhuizen leent zich uitstekend voor een weekendje weg. Buitenplaats Beekhuizen biedt ruime, luxe lodgetenten en knusse, houten ‘pods’. Een hapje eten kan in pop-up restaurant Woodz en relaxen in de ‘hot-tub’. Zie voor meer informatie en reserveringen http://www.buitenplaatsbeekhuizen.nl

Meer informatie over de Posbank Cross-duathlon http://www.posbankcrossduathlon.nl

(Foto’s: Renee Tijdink)

Posbank Cross-Duathlon 2016

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen