Expositie Wil Wijers in de Paperclip

VELP – In de lichtstraat van de Paperclip is van 16 augustus tot 28 september werk te zien van Wil Wijers. Ze begon op latere leeftijd met schilderen als ontspanning naast haar werk.

Zij volgde onder andere lessen bij Wim Mulder, een kunstenaar uit de oude school, die nog samen met Dick Ket de Kunstacademie had bezocht. Ze leerde ook aquarelleren, maar het werken met olieverf geniet haar voorkeur.

Bij het schildersatelier in Ede waar Wil nu schildert wordt veelal naar eigen inzicht aan schilderijen gewerkt. Ze begon hier met het weergeven van beelden uit haar herinnering, maar dat gaf haar aanvankelijk nog niet de voldoening die zij zocht.

Zij ziet het schilderen van wat haar op een of andere manier treft telkens weer als een nieuwe uitdaging. De onderwerpen zijn heel divers.

Wil schildert ook in Doesburg bij Elli Slegten. Ze bracht in het verleden meerdere schildervakanties door in Frankrijk en volgde zomercursussen in Engeland en Belgiƫ.

De Paperclip ligt aan de Eiberstraat 14-16 in Velp. De tentoonstelling is te bezichtigen op werkdagen van 10 tot 12 en van 14 tot 16 uur. Zie ook http://www.paperclipvelp.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen