laatste Rhedense Fiets4daagse

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – De 20e Rhedense Fiets4daagse wordt gehouden van woensdag 17 augustus tot en met zaterdag 20 augustus is. Reden voor een feestje, maar wel met een donker randje.

De fietstocht in 2016 is de laatste editie. Zaterdag 20 augustus is een receptie voor (oud)vrijwilligers en dan is het voorbij.

Het aantal deelnemers daalt in Rheden al jaren gestaag. De sponsoring loopt terug, dus de inkomsten dalen. Daarnaast is het vrijwilligersbestand waarop de vierdaagse draait vergrijst en zijn bestuursleden die de handen uit de mouwen willen steken moeilijk te vinden.

De 20e editie wordt een mooi feest en daarna wordt met opgeheven hoofd een punt gezet achter de Rhedense Fiets4daagse.

Met dank aan alle vrijwilligers
Zonder de inzet van vele vrijwilligers hadden er nooit 20 edities van de Rhedense Fiets4daagse gehouden kunnen worden. Zij zijn essentieel geweest voor het evenement. Van de mensen achter de kassa, de route-uitzetters, fietsmonteurs onderweg, tot mensen op stempelposten.
Enkele vrijwilligers hebben alle 20 edities meegeholpen. Door de jaren heen hebben enkele honderden mensen in hun vrije tijd zich ingezet.

Zaterdag 20 augustus vindt van 17.00 tot 19.00 uur daarom een receptie plaats voor alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de RF4d. Zij zijn van harte welkom in Grand Café Theothorne in Dieren.

Nog vier dagen genieten van prachtige fietsroutes
Elke dag zijn er routes van 30, 50 en 80 km door het afwisselende landschap van de gemeente Rheden en omstreken. Fietsers kunnen alle dagen meedoen, maar één of twee dagen meefietsen kan ook. Inschrijven kan op www.fiets4daagserheden.nl

Recreatief van de omgeving genieten staat bij de Rhedense Fiets4daagse centraal. De routes worden met pijlen aangegeven en deelnemers ontvangen een routebeschrijving. Start en finish zijn bij Grand Café Theothorne in Dieren. Bij de finish zorgt de organisatie elke dag voor muziek en gezelligheid.

Zaterdag 20 augustus Kindertocht
Voor ouders met jongere kinderen is op de zaterdag een Kindertocht van ruim 20 kilometer. Met net als de afgelopen vier jaar leuke kinderactiviteiten onderweg .

Dit jaar heeft de tocht een culinair tintje en is het een ware “Smikkeltocht” met een lekkernij op de boerderij, cup cakes maken onderweg, een pannenkoekje na het handboogschieten en voor de finish ook nog een lekker ijsje.

Terugblik fietsvierdaagse 2013: In dit jaar nam Peter de Waard voor Rheden.nieuws.nl deel aan de fietsvierdaagse en maakte o.a de volgende reportages.
http://rheden.nieuws.nl/fotos/20690/fotoreportage-rhedense-fiets4daagse-16-augustus/
http://rheden.nieuws.nl/fotos/20785/fotoreportage-rhedense-fiets4daagse-14-augustus/

Rhedense fietsvierdaagse

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen