Foto- en filmwedstrijd Climate Clicker gestart

Foto: fotobureau de Kracht van Beeld, Jeroen Gosse

GEMEENTE RHEDEN – Zaterdag 10 september is de foto- en filmwedstrijd Climate Clicker gestart. Kinderen die hieraan meedoen, worden een Climate Hero.

Door het maken van een foto, filmpje of een tekening laten kinderen zien wat duurzaam en niet-duurzaam is in de gemeente waar zij wonen. Zo maken zij zichtbaar hoe het kan of hoe het juist niet moet.

Meedoen kan vanaf 10 september door het uploaden van een foto via www.schooldagvandeduurzaamheid.nl. Een filmpje kunnen de kinderen uploaden via Wetransfer en mailen naar [email protected].

Als bewijs krijgen zij een certificaat dat ondertekend is door burgemeester Petra van Wingerden-Boers en wethouder Nicole Olland. De meest spraakmakende foto’s maken bovendien kans op leuke prijzen.

Mobiel Planetarium
Zaterdag stond het Mobiele Planetarium van NOVA, de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie, opgesteld in Dieren. Onder leiding van de bekende weerman Reinier van den Berg kregen kinderen het idee dat ze door het heelal reisden.

200 leerlingen afkomstig van scholen uit Velp, Rheden, De Steeg, Dieren en Laag-Soeren kwamen langs om te ervaren hoe het is een astronaut te zijn. Ook kwamen er enkele leerlingen uit Brummen, Zutphen, Doesburg en Arnhem.

Om 10 uur startte de eerste ruimtereis, die gelijk vol met jonge astronauten zat. Elk uur startte er een nieuwe ruimtereis en elk uur was het vol. Om 15.00 uur konden de laatste kinderen mee. Van deze reis is een film gemaakt waarin zowel kinderen als wethouder Nicole Olland een rol spelen.

Schooldag van de duurzaamheid
De wedstrijd Climate Clicker en het Mobiele Planetarium zijn activiteiten die horen bij de aanloop naar de Schooldag van de duurzaamheid. Wethouder Nicole Olland is initiatiefnemer van deze eerste Schooldag van de duurzaamheid op maandag 10 oktober.

Op meer dan 15 basisscholen in de gemeente Rheden worden kinderen op deze dag spelenderwijs gestimuleerd de wereld leuker, eerlijker en schoner te maken. Op maandag 10 oktober wordt o.a. de film vertoond die afgelopen zaterdag in het Mobiele Planetarium is gemaakt.

Kijk voor meer informatie en een fotoverslag van afgelopen zaterdag op www.schooldagvandeduurzaamheid.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen