Sprankelende Fluit en zachtmoedige Viola Da Gamba

Foto: Jan Baks

VELP – Ze ontmoetten elkaar tijdens een concert in 2012. En sindsdien spelen ze samen in een onwaarschijnlijke combinatie; een fluitiste uit de hypermoderne en een gambist uit de oude tot zeer oude muziek.

Zondagmiddag 18 september zijn Eleonore Pameijer en Ralph Rousseau Meulenbroeks te zien en te horen in de Oude Jan in Velp. Zij openen daarmee de concertreeks van het seizoen 2016-2017, die wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van de Oude Jan.

Passie
Eleonore is vooral bekend vanwege haar optredens met het Asko-Schönbergensemble, dat muziek speelt uit de 20e en 21e eeuw. Daarnaast verricht ze missiewerk voor de muziek van Joodse oorsprong. Ralph Rousseau wordt wel Nederlands meest prominente ambassadeur voor zijn zevensnarige instrument genoemd. Hij speelde aanvankelijk vooral muziek uit 16e en 17e eeuw, de Renaissance, maar was afgelopen jaar ook te horen en te zien bij de uitvoering van Bach’s Matthäus Passion op TV. Hij promoveerde tussendoor cum laude in de Natuurkunde. Het Parool omschreef hem kortgeleden als “de beste viola da gambaspeler van Nederland”. Beide musici traden op met beroemde orkesten en dirigenten en namen vele cd’s op.

Velp
In het Romaanse kerkje in Velp – de Oude Jan – brengen zij een programma dat begint in 1553 en eindigt in 2016, met een splinternieuw en speciaal voor hen gecomponeerd muziekstuk van de Amerikaanse componist Joseph Landers. En natuurlijk komen ook de bekende componisten als Vivaldi, Telemann, Debussy en J.S. Bach aan bod.

De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree € 10, Vrienden Oude Jan € 8, kinderen vanaf 10 jaar en bezitters van een Gelrepas of CJP € 5. Informatie: www.vriendenvandeoudejan.nl

(Foto: Jan Baks)

vredesweek

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen